Gorinchem Citymarketing opende donderdag 18 april het toeristische seizoen 2019 op een bijzondere locatie. In De Rotonde, het voormalige Ontvangstgebouw met Schaftlokaal van De Vries Robbé & Co., gaf de stichting een vooruitblik op het komende seizoen aan toeristische, zakelijke en culturele partners in de stad.

Samenwerking

In De Rotonde werken creatieve en zakelijke partners samen in een Rijksmonument. Een mooi voorbeeld van wat Gorinchem Citymarketing wil bereiken; het verbinden van culturele, toeristische en zakelijke partners is een van de kerntaken van citymarketing. Samenwerking is essentieel om het toeristisch ‘product’ Gorinchem verder te ontwikkelen en promoten.

Citymarketing Dordrecht: Kijk anders naar je stad

Dordrecht werd recent uitgeroepen tot Evenementenstad van het Jaar 2019, won in 2018 de nationale citymarketingtrofee én is door The Times als enige Nederlandse stad opgenomen in een lijst met 30 stedentrips naar bijzondere, wat minder bekende steden in Europa. Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing, vertelde over zijn ervaringen de afgelopen 11 jaar: “Je wilt als citymarketeer dat mensen anders naar je stad gaan kijken. En niet alleen mensen van buiten, maar ook je eigen inwoners. Kan dat, hoe doe je dat, in hoeverre heb je daar invloed op? Samenhang en samenwerking creëren is cruciaal. De stad is meer dan de gemeente: dat zijn ook bewoners, bedrijven, overheden en instellingen.”

Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing

Promotieplannen en nieuwe producten

De genodigden kregen ook te horen welke plannen Gorinchem Citymarketing op stapel heeft staan in 2019. Voor het nieuwe seizoen is een nieuwe stadswandeling ontwikkeld en het assortiment souvenirs uitgebreid met onder andere posters van de vesting. De nieuwe producten worden verkocht bij de VVV. Ook wordt er gewerkt aan een grote promotiecampagne die de vesting landelijk bekender moet maken. De campagne gaat in mei en juni lopen op meerdere online en offline kanalen. Een ander speerpunt is de riviercruisemarkt: in mei organiseert Gorinchem Citymarketing ism de Vestingdriehoek een open dag voor ondernemers om samen nieuwe producten te ontwikkelen voor deze groeimarkt.

Meer informatie over Gorinchem Citymarketing is te vinden op mooigorinchem.nl

poster verkoop V.V.V.