Ede – Op 30 juni 2019 mochten comité leden van het NK Jeugdwielrennen in Ameide een geweldig mooi bedrag van € 12.838,57 aanbieden op het grote podium in Ede tijdens het NK Wielrennen 2019 voor profs. Op het podium, waar enkele minuten later de winnaar van dit NK Wielrennen Fabio Jakobsen werd gehuldigd, overhandigden Marcel Weeda en Arjan Molenaar, samen met kind ambassadeur Guus Bok en zijn broer Jelle de cheque aan Minke Booij, directeur van Stichting Spieren voor Spieren. Met dit bedrag kan Spieren voor Spieren nóg meer doen om kinderen met een spierziekte te ondersteunen en hun missie waar te maken. Alle spierziekten bij kinderen verslaan!

Kinderen met gezonde spieren zetten zich in voor kinderen met een spierziekte

Deze slogan was de onderliggende gedachte en doel op (en voor) 15 juni 2019 bij het NK Jeugdwielrennen in Ameide. Vooraf aan het NK Jeugdwielrennen werden er Spierballenloopjes op scholen gehouden en Spierballenwielerrondjes bij wielerverenigingen. Op 15 juni was er een grote verloting met héle mooie prijzen, beschikbaar gesteld door lokale winkeliers, standhouders op de wielermarkt en ook door de ambassadeurs Jeanne Korevaar en Fabio Jakobsen.
Ook Jan Pannenkoek stelde een kraam met pannenkoeken beschikbaar. Wat smulden al die kinderen en ook de volwassen van hun pannenkoek, en wat werd er veel geld opgehaald. Ook alle lokale initiatieven droegen bij. Ameide is een hechte gemeenschap waarop we trots kunnen zijn. Op 15 juni kon een tussenstand bekend worden gemaakt, samen met Barbara de Loor, top sportambassadeur van Spieren voor Spieren en kind ambassadeurs Lenn Verhoeven en Guus Bok van ruim € 7.300,-. Maar daar kwam nog meer bij!

NK Wielrennen 30 juni 2019 – De totaal opbrengst wordt bekend gemaakt – Bijna € 13.000,-

Op 30 juni ging een delegatie van het comité van het NK Jeugdwielrennen Ameide naar Ede. Daar, op het grote podium mocht de eindopbrengst bekend gemaakt worden.
Onder grote belangstelling werd de cheque omhoog gehouden door kind ambassadeur Guus Bok, bijgestaan door zijn broer Jelle en aangegeven door Marcel Weeda en Arjan Molenaar van het comité uit Ameide. De totaalopbrengst was € 12.838,57. Een bedrag om even stil van te worden. Wat een mooi bedrag en wat kan Spieren voor Spieren daar allemaal mee doen om onderzoek te doen en ook om kinderen met een spierziekte te helpen.
Wat mooi….kinderen met gezonde spieren zetten zich in om kinderen met en spierziekte te helpen.
Bedankt alle lieve mensen en bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt.

De kers op de taart! Onze ambassadeur Fabio Jakobsen word Nederland Kampioen

Na het aanbieden van de cheque moesten de mensen van het comité NK Jeugdwielrennen en Spieren voor Spieren snel plaatsmaken voor de huldiging van de nieuwe Nederlands Kampioen wielrennen op de weg. Nog even kijken dus…en wat we wel hoopten, maar niet verwachtten gebeurde. Onze streekgenoot en belangrijker nog onze ‘eigen’ ambassadeur van het NK Jeugdwielrennen 2019 in Ameide Fabio Jakobsen werd Nederlands Kampioen! Geweldig! Nu begrijpen we ook waarom er op 15 juni bij NK Jeugdwielrennen zoveel loten werden verkocht aan jeugdwielrenners die er voor gingen om dat felbegeerde gesigneerde shirt of die pet (met modder erop) van Fabio wilden winnen. Dat worden collectors items!

foto: André Tukker