foto: Merfeord

Robbert-Jan Ter Horst is de nieuwe algemeen directeur van Merford. Per 4 maart volgt hij Adrienne Vertooren op, die als tweede generatie het familiebedrijf uit Gorinchem de afgelopen zeven jaar heeft geleid. Met Ter Horst haalt Merford veel kennis en ervaring in huis op het gebied van productie- en familiebedrijven.

Na een dienstverband van twaalf jaar bij Merford, waarvan zeven jaar als algemeen directeur, heeft Adrienne Vertooren besloten een andere weg in te slaan.

Over de reden van haar vertrek is zij duidelijk: “De grote verantwoordelijkheid en de moeite die ik heb om deze ook in mijn vrije tijd neer te leggen, hebben tot mijn besluit geleid.”

“Daarnaast heb ik het bedrijf naar de volgende groeifase geleid, waarbij het goed is als er weer een andere persoon met andere expertises op deze plek komt te zitten”, aldus Vertooren Als mede-eigenaar en commissaris blijft ze nog betrokken bij het bedrijf.”

‘Niet uit de familie’

Opvolger Ter Horst is een ervaren eindverantwoordelijke binnen familiebedrijven. Hiervoor was hij werkzaam als managing director bij Schoeller Allibert Benelux.

Met de keuze voor hem heeft Merford voor het eerst een directeur die niet afkomstig is uit de familie. “Dat zal voor ons als familie even wennen zijn, maar we hebben een zorgvuldig selectieproces doorlopen en met Robbert-Jan een zeer ervaren opvolger gevonden die goed past bij Merford”, zegt Vertooren.