Gerrit Bunschoten, Saar Spanjaard en Mike Bunschoten-eigen foto

Drukkerij Mooi in Gorinchem ziet in de uitbreiding van hun dienstverlening een mooie kans om nog meer werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarom ondertekenden Gerrit Bunschoten (eigenaar Drukkerij Mooi) en Saar Spanjaard (Directeur Avres) donderdag 18 juli een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Dit met het oog op nog meer ontwikkeling in de toekomst.

Werkproces aangepast op medewerkers

Drukkerij Mooi is volop in ontwikkeling en richtte recent een afdeling in voor het inpakken en verzendklaar maken van gedrukte producten. De drukkerij heeft het werkproces op deze afdeling zo ingericht, dat het werk uitermate geschikt is voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook werken zij volop aan de ontwikkeling van de medewerkers. Avres jobcoaches en de leidinggevenden van Mooi onderzoeken samen of ze de medewerkers, bij zowel de drukkerij als de inpakafdeling, zo kunnen inzetten dat ze alle facetten van het proces leren.

Mooi voorbeeld

Avres en Drukkerij Mooi werken al lange tijd met elkaar samen. Gerrit Bunschoten kiest er al jaren bewust voor om te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij werken samen met mensen die moeilijk aan het werk komen, maar wel uiterst gemotiveerd zijn en talent hebben. En dat zie je terug in de kwaliteit van ons drukwerk. Bijzonder Mooi! noemen we dat.” Zowel vader als zoon Bunschoten waren donderdagmiddag aanwezig bij de ondertekening van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Saar Spanjaard: “We zijn erg blij met onze samenwerking met Drukkerij Mooi. Een mooi voorbeeld! Door dit te laten zien hopen we dat er meer bedrijven zijn die dit voorbeeld volgen.”