FestiWal is een nieuw cultuurfestival over de gehele stadswal van Gorinchem. Er is van alles te doen, je kunt het zo gek niet bedenken! Over de gehele wandelroute loop je langs diverse culturele activiteiten. Van dansshows tot foodtrucks, van kidstheater tot live bands, echt overal is iets te doen. In de avond gaan we nog door met een silent disco bij de molen.

Je kunt ervoor kiezen om de hele wal af te lopen en onderweg steeds te stoppen bij een leuke activiteit, maar je mag natuurlijk ook rechtstreeks naar je favoriete activiteit gaan. 

Tijden*

10:00 – 18:00 uur      Gehele festivalterrein
10:00 – 20:00 uur      Foodtrucks, markten en muziek 
20:15 – 00:00 uur      IFFG Zomeravond Buitenbios 
20:00 – 00:00 uur      Terras met o.a. silent disco

Festiviteiten

 1. Sluis/Kriekenmarkt                           Kunstmarkt
  Een verzameling van diverse kramen waar aanbieders van kunst hun werken tentoonstellen. Op de achtergrond speelt semi-akoestische live muziek en bij de bar kun je een drankje bestellen.
 2. Duveltjesgracht/5e Bastion             Livemuziek – kathedraal project
  Johannes van Camp laat hier zijn maquette zien van de ‘open kathedraal’. Een project waarbij levensgrote gebrandschilderde ramen met een van de zeven martelaren van Gorinchem op de stadswal zullen worden geplaatst. Daarnaast kun je er genieten van sfeervolle live muziek met de stadswal van Gorcum als decor.
 3. Stadswal achter Wilhelminaplein  Fotografie – schilderworkshops
  Op dit mooie stukje stadswal uitkijkend op de haven en Merwedebrug zullen gedurende de dag afwisselend workshops worden gegeven voor fotografie en schilderkunst. 
 4. Stadswal voor La Caponnière          Theatervoorstellingen – horeca
  Naast het kanon vinden er diverse theatervoorstellingen plaats, een unieke plek voor een leuke voorstelling. Deze worden verzorgd door Fons van Rongen van Goedemorgen Theaterproducties en Mirjam van den Bogaard van  TheaterHuisGorinchem. Restaurant La Caponnière zorgt hier voor een hapje en drankje. 
 5. Stadswal achter De Tuinen              Tolerantiepad foto’s
  Aan de bomen hangen honderd grote portretfoto’s van Gorcumers die hun gevoel bij respect en tolerantie verbeelden en verwoorden. Het Tolerantiepad, een idee van fotograaf Johannes van Camp, is gebaseerd op de portretten die hij eerder maakte voor zijn kunstwerk de Boom van Tolerantie, in samenwerking met het Huis van Inspiratie en het Gorcums Museum.
 6. Kweeklust                                             Akoestische muziek – straattheater
  Hier zal je vermaakt worden door verschillende theateracts en kun je genieten van heerlijke semi-akoestische muziek. 
 7. Molen Nooit Volmaakt                      Ibiza markt – horeca & muziek
  Een gezellige Ibiza-style markt voor jong en oud, waar je onder het genot van een lekker muziekje naar hartenlust kunt shoppen. Daarnaast kun je er ook wat eten en drinken. 
 8. De Luisterpost                                     Escaperoom i.s.m. PoGo (Podium Gorinchem)
  In samenwerking met PoGo (Podium Gorinchem) wordt er een echte escaperoom gemaakt. Probeer samen met wat vrienden of je hier uit kunt ontsnappen.  
 9. Speelveld achter Watertoren          Kidsplein – theater & horeca        
  Op dit speelveld kunnen kids zich de hele dag door vermaken. Er zijn sport & spel activiteiten die worden georganiseerd. Daarnaast is er een luchtkussen, vinden er regelmatig kleine theatervoorstellingen plaats en kun je wat lekkers kopen zoals poffertjes of een suikerspin.
               
 10. Harmonie de Bazuin                          Muziek – IFFG Zomeravond Buitenbios
  Het Toltheater van Syndion verzorgt verschillende voorstellingen. ’s Avonds vindt de IFFG Zomeravond Buitenbios plaats waar je in de buitenlucht onder de bomen bij de Harmonie de film Cold War kunt zien. 
 11. Molen De Hoop                                    Foodtrucks – horeca – muziek
  – silent disco
  Overdag kun je hier op het terras terecht en op een fantastische plek genieten van een hapje en een drankje. Uiteraard hoort daar ook gezellige live muziek bij. In de avond komen hier verschillende DJ’s en is er een silent disco, kortom voor de after party moet je hier zijn.
 12. Binnenstad                                           Straattheater-acts 
  In de straten van de binnenstad kom je de hele dag door verschillende straattheater-acts tegen, denk hierbij aan geschminkte steltlopers of een grote fee met vleugels. 

Plattegrond

Meer weten

Kijk op de website van Festiwal