foto: Reinie Melissant

Het Nationaal Schoolontbijt 2019 werd dit jaar op 11 maart afgetrapt op Bakkersvak in de Evenementenhal , waar deelnemende bakkers uit heel Nederland mogen aanschuiven aan een ontbijttafel.

Zo beleven ze het Nationaal Schoolontbijt een keer zelf en worden de plannen voor 2019 besproken. Elk jaar in november maken zij van ontbijten een feestje in het hele land, één week lang. Afgelopen november vond de 16e editie plaats waarbij zo’n 500.000 kinderen op 2.500 basisscholen samen hebben ontbeten.

foto: Reinie Melissant

Niet alleen de bakkers schoven aan, want om hen eens te laten zien hoe leuk zo’n schoolontbijt kan zijn, waren ook de schoolkinderen van de Tamboerijn uitgenodigd om te komen ontbijten. Om het helemaal tot een feest te maken, was ook burgemeester Reinie Melissant uitgenodigd, die ook gelijk van het Nationaal schoolontbijt opende.

Een uitje naar de evenementenhal was voor de kinderen natuurlijk een prachtige afwisseling van het op school zitten. Dat de burgemeester ontbijtte en foto’s van hen maakte en een heuse selfie, maakte het feest compleet.

foto: Reinie Melissant