limonadebrigade

Op woensdagochtend 18 september komt muziekdocente Carola Loeve samen met Beertje Brum muziek maken met jullie en jullie peuters.

Deze ochtend gaan we liedjes zingen, bewegen op muziek, spelen met muziekinstrumenten en vooral heel veel plezier beleven.

Carola geeft sinds maart 2019 de cursus ‘Muziek voor de allerkleinsten’ in het Jacoba Cultuurhuis te Woudrichem. Kenmerken van haar lessen zijn enthousiasme, laagdrempeligheid en de beleving. Niets moet, maar kinderen worden aangespoord om mee te doen en zo te ontdekken wat ze kunnen en de muziek te ervaren.

Kinderen leren onbewust vaardigheden die horen bij muziek maken, zoals in de maat lopen, verschil horen tussen hoog en laag, snel en langzaam en ook het samenspelen wordt aangemoedigd. Door diverse instrumenten en objecten te gebruiken worden kinderen geprikkeld en durven ze steeds een stapje verder te zetten. 

Eigen foto

Meedoen aan de genoemde activiteiten is niet verplicht, jullie mogen ook gewoon lekker komen spelen en limonade, koffie of thee drinken.

Het PeuterCafé is op woensdagochtend van 10 – 12 uur in de LimonadeBrigade, gevestigd in de Bibliotheek aan de Groenmarkt 1 te Gorinchem. Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl en op de Facebookpagina. Interesse gekregen in de lessen van Carola, kijk dan op: http://jacobacultuurhuis.nl/muziek-voor-de-allerkleinsten/.