Met de lifestyledag is het nieuwe studiejaar van het Da Vinci College gestart

Da Vinci College

Met de slogan ‘no excuses, no limits’ gaf breakdancer Redouan Ait Chitt gisteren het startsein voor de lifestyledag op het terrein van Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Deze dag was georganiseerd voor alle eerstejaars studenten van het Da Vinci College, locatie Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem.

Het Da Vinci College heeft deze lifestyledag voor de 4e keer georganiseerd in samenwerking met Gemeente Gorinchem, stichting Gorinchem Beweegt en 25 vrijwilligers. De activiteit is in het kader van de gezonde school en wil vooral een gezonde leefstijl aanmoedigen. Er was een gevarieerd aanbod aan workshops: van sportief, muzikaal tot ontspanning en zelfs reanimatieles aan toe. De organisatoren willen op deze manier een bijdrage leveren aan een gezonde generatie studenten.

Een nieuw studiejaar is vaak wat onwennig voor nieuwe studenten. De welkomstwoorden van Ro van Doesburg, Wethouder van Onderwijs, waren bemoedigend. En na de warming up met Redouan kon de lifestyledag beginnen. Voetballen, bootcamp, maar ook boogschieten of Chillicious Chi Neng Qigong. Tijdens de workshops kregen de studenten alle ruimte om kennis te maken met docenten en medestudenten.

Docenten Cees van Domselaar en Nina Mulder kijken elk jaar uit naar hun nieuwe studenten die van verschillende scholen uit de hele regio komen. Ze hebben allemaal hun eigen voorgeschiedenis, hun talenten en hun eigen doel.  De taak van de docent is om van al deze verschillende jongeren een harmonieuze groep te maken. Cees en Nina zijn het erover eens: “Het docentschap heeft net zo hard een frisse wind in de vorm van nieuwe studenten nodig, als studenten een frisse en gezonde start.” Daarmee is met deze lifestyledag een goed begin gemaakt.

Etenstijd voor 450 leerlingen

Tussendoor was er bij Snackbar Boulevard frites besteld voor zo’n 450 scholieren. Een hele bestelling waarvoor de diverse personeelsleden van Boulevard al rond 04.30 uur (heel vroeg dus) de frites aan het voorbakken.

De leerlingen konden tijdens de pauze op twee punten van de snackbar hun frietje gaan halen. Dat zorgde voor ongekende rijen scholieren.

Een apart gezicht.