Marco van Trigt in Huis van Inspiratie

Het Huis van Inspiratie ontvangt de komende tijd iedere vrijdagmiddag een gast die in gesprek gaat over het thema ‘bomen’. Op 16 augustus was dat kunstenaar Marco van Trigt.

Kunstenaar

Gorcumer Marco van Trigt is nu al meer dan vijf jaar actief als zelfstandig kunstenaar. Met zijn kunst timmert hij al wat langer aan de weg: al in 2005 nam hij deel aan kunstmanifestatie Symposion.  De objecten en tekeningen van Marco van Trigt vinden hun oorsprong in de geometrische grondvormen cirkel, vierkant en driehoek. Ook speelt Van Trigt met de reflectie en absorptie van licht. 

3D-printer

Zijn strakke, platte en ruimtelijke objecten zijn opgebouwd uit verschillende materialen met uiteenlopende texturen. Dat kan variëren van transparant acryl tot verschillende – zwart geblakerde – houtsoorten. 

Ook hij denkt natuurlijk na over de toekomst van de wereld voor zijn kinderen. Daarbij speelt zijn beslissing ook minder hout te gebruiken bij hem een rol. Daarom werkt hij nu ook veel met 3D-printers waarbij materiaal gebruikt wordt dat afbreekbaar is. Zo draagt hij zijn steentje bij om bomen te sparen.

Met een 3D-bril kan hij en zijn klanten een klein kunstwerk bekijken, maar dat veel groter is. Een kunstwerk van 30 meter hoog is dan geen probleem. Bij dit bekijken kunnen ook nog aanpassingen plaats vinden. Andere kleur, hoe ziet het er uit bij regen of sneeuw, niets is eigenlijk onmogelijk.

Zo’n anderhalf uur lang hingen de bezoekers aan zijn lippen en daarom had dit artikel veel langer kunnen zijn, maar dat moet u missen.

Na de lezing bleven velen na om eens een blik door de 3D-bril te ervaren. Een geslaagde middag.