Vrijdag en zaterdag horen we, voor de zesde keer alweer, de klanken van het Lingehavenconcert over het Eind, Kriekenmarkt en Appeldijk klinken.

Deze keer niet als voorheen, maar in een vernieuwde opzet. Dit jaar is wel weer heel speciaal en zeer gevarieerd. Klassiek, eigentijds en populair staan in de programmering. De organisatie maakt nu gebruik van de nieuwe fraaie herinrichting van het Eind en gebruikt de bestaande trappen langs het water als tribune.

Hoe dit uit gaat pakken kunnen we u pas in een later stadium vertellen. De weerberichten zijn niet bepaald om blij van te worden en is het hopen dat regen en bliksem geen spelbreker gaat worden.

Vrijdagmiddag

De vrijdagmiddag was voor de jeugd. Zo’n 1600 scholieren vulden de trappen van het Eind. Nu aan beide zijden van de Derde Waterkering. Het podium is vanaf beide zijden zichtbaar, omdat dit nu niet drijvend op het water is, maar bovenop de waterkering.

De jeugd kreeg zo op unieke wijze een educatieve muziekscholing in de open lucht. Het zingen van het Wilhelmus door dit gigantische koor van schoolkinderen was indrukwekkend.

Met en combinatie van klassieke en lichte muziek, concept en presentatie door Izaak Boom en Mirjam van de Boogaard, werden de leerlingen vermaakt. Chris Poldervaart deed hierbij presentatie en zang, samen met anderen. Een hoofdrol was weggelegd voor onze eigen burgemeester Reinie Melissant.

Zij was te laat voor de opening. Buiten haar schuld, want zij was onderweg ontvoerd. Gelukkig kwam zij vrij en werd per drakenboot bij het Eind gebracht. Een hachelijke onderneming, want de stabiliteit van een draken boot is 0,0. Voorzichtig instappen en stil blijven zitten.

Maar het lukte, het feest werd gezelliger en ook de burgemeester liet haar zangtalent horen en zien. Een geslaagde middag en wat belangrijk is, ook droog en zelfs wat zon.

Zie ook zaterdag