Als Gezonde School houdt CBS De Tamboerijn jaarlijks een sponsorloop voor een plaatselijk goed doel. Dit keer gaat de opbrengst naar de opvang van het Leger des Heils.

In nauwe samenwerking met Gorinchem Beweegt organiseerde de binnenstadsschool CBS De Tamboerijn afgelopen woensdag een sportieve sponsorloop waaraan alle kinderen deelnamen. Vooraf was een delegatie van het Leger des Heils in de klassen komen vertellen over haar werk in de stad. De leerlingen hebben vervolgens sponsors gezocht in de kring van familie en vrienden. Met een stempelkaart renden ze over de afgezette straten en over de wal achter de school.

Wethouder Ro van Doesburg stempelde, samen met mensen van het Leger des Heils, de eerste kaarten af en deelde fruit uit aan de kinderen. Dankzij vele vrijwilligers konden de kinderen veilig over straat lopen.

Buurtbewoners moedigden de kinderen enthousiast aan. Een buurvrouw nam zelfs de bezem ter hand om wat zand weg te vegen, opdat de kinderen niet zouden uitglijden in de bocht.

Mede dankzij het mooie weer kunnen we spreken van een zeer geslaagd evenement. De kinderen gaan in de komende weken langs bij hun sponsors om het geld op te halen. De opbrengst wordt besteed aan een Fit-Light, een apparaat dat uitnodigt tot bewegen, voor de opvang van het Leger des Heils.

Ook de kinderen van de school kunnen er gebruik van maken in de gymzaal naast het pand van het Leger des Heils. ‘Meedoen door beweging’ is een van de vijf pijlers van Gorinchem Beweegt. Met deze sponsorloop is het realiseren van die ambitie weer een stapje dichterbij gekomen.

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Vesting Gorinchem. Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .