“De allerlaatste MB#38 heb ik gisteren met licht vochtige ogen de grond in geslagen.” Dit lezen we op de Facebook pagina van ‘Meldpunt Memory Brick”.

En de nog steeds onbekende gaat verder: “Over een periode van 3 jaar heb ik 40 verschillende MB,s gegoten en geplaatst in de Gorcumse binnenstad. Dat wil zeggen 86 liter transparante epoxyhars, 142kg snelbeton, 5.70 meter gipsprofiel. In mijn schuur staat een pallet van 176 KG met een bonte verzameling Gorcums plaveisel.

foto: Memory Brick
foto: Memory Brick

Deze flinke stapel straatklinkers heb ik natuurlijk met alle egards behandeld en zojuist hoogstpersoonlijk terug gebracht bij de gemeente. MB wil immers geen dief zijn. Toch wil ik de gemeente Gorinchem mijn excuses aanbieden voor het ongevraagd wegnemen van gemeentebezit. Ook wil ik mijn excuses aanbieden aan alle passanten die ik tijdens het “bestraten” een lulverhaal heb moeten verkopen.

MB dankt de fantastische, maar veel te fanatieke speur/puzzelclub en natuurlijk de mensen die MB een warm hart hebben toe gedragen.”

Er reageren er veel op zijn bericht. Hier blijkt uit de onze anonieme MB is uitgegroeid tot een ware :”Vestingstad” held. Enkele van de berichten:

  • Memory Brick behoort straks nl. in het rijtje van memories. ­čśë
  • Diepe rouw. Memory Brick heeft gisteren de laatste brick gelegd. Die mogen we nog gaan vinden en dan is het klaar. Zooooo jammer. Man, ik ga het missen.
  • Neee !!!!!de dag die je wist dat zou komen Memory Brick bedankt voor alle mooie avonturen , mensen die ik heb leren kennen . En wie weet tot snel in levende lijf want ……… Dat hou ik nog even stil thanx ook alle speurders het was een mooie tijd

Maar MB geeft in een van zijn antwoorden aan, dat je het beste op je hoogtepunt kunt stoppen. Gelijk heeft tie.

Heeft u alle Memory Bricks al gevonden?

Woensdag verschijnt er een hint op de facebookpagina Memory Bricks die moet leiden naar brick nummer 38. In juli verschijnt er tevens een nieuwe kaart waarmee naar de Memory Bricks gezocht kan worden. Deze kaart is onder andere verkrijgbaar bij het VVV-kantoor Mooi Gorinchem. 

foto: Memory Brick