Vrijdag 26 april
Aanvang 20.30 uur
Inkom €. 10,--

Peter van Ewijk

Hij werd gelanceerd zonder gouden plaat. Hij moest zelf maar uitzoeken hoe je nu precies contact maakt met anderen. Ondertussen, veertig jaar later, zijn de Voyagers nog steeds op zoek naar buitenaardse intelligentie, terwijl Peter het al moeilijk genoeg heeft met het vinden van binnenaardse intelligentie. Contact vertelt het fascinerende en vaak hilarische verhaal van de Voyagers en de gouden plaat.

Het gaat over de zoektocht naar andere werelden en andere wezens, en het intense verlangen om elkaar te vinden, ergens in de duisternis, tussen de sterren. Peter van Ewijk won met het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Lankmoed de publieksprijs Cameretten en staat sindsdien in Nederland en Vlaanderen op de planken..

Zaterdag 27 april
20.30 uur
Inkom €. 10,00

Geen voorstelling

Dinsdag 30 april
FILMCAFÉ
Café open vanaf 14.00 uur
Aanvang film 14.30 uur
Entree €. 7,50, incl. kopje koffie of thee

Der Hauptmann

Het op een waargebeurd verhaal gebaseerde “ Der Hauptmann “ vertelt over een wereld waar ieder moreel besef is verdwenen. De Tweede Wereldoorlog is bijna afgelopen wanneer de 19-jarige deserteur Willi een achtergelaten uniform vindt. Hij trekt het jasje aan en begint bevelen rond te blaffen

Dinsdag  30 april
FILMHUIS
Aanvang 20.15 UUR
Entree € 7.50 incl. kopje koffie of thee

Bankier van het verzet

Als bankier Van Hall in de WOII wordt gevraagd of hij zijn contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Ned. geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.