Koeienvlaaientijdrit RC Jan van Arckel

foto: Jan de Bruin

Noordeloos – Traditiegetrouw werden op de eerste zaterdag van oktober de Fokveedag de koeienvlaaien geproduceerd door de koeien en de overheerlijke koeienvlaaien uitgereikt aan de winnaars van de koeienvlaaientijdrit in Noordeloos.
Beide evenementen genoten van een stralende dag dit jaar te midden van de vele regendagen.

RC Jan van Arckel sloot het wegseizoen af met een record aantal koppels. Ruim 115 koppels deden mee een de koppeltijdrit. In totaal meer dan 250 deelnemers verdeeld over 11 categorieën.
Na afloop van de wedstrijden werd geconstateerd dat de wind op ‘het lange stuk’ veel indruk had gemaakt, maar er geen valpartijen of ongelukken waren gebeurd. De EHBO was wel tweemaal uitgerukt. Eenmaal voor een wespenbeet in het publiek en eenmaal voor een mevrouw die gevallen was langs het parcours.

Uitslagen

Een paar mooie uitslagen uitgelicht: Onze ‘eigen JvA’ kersverse Nederlands kampioene Isis Versluis, bevestigde nogmaals dat ze verdiend de rood-wit blauwe trui draagt. Ook zaterdag werd ze samen met haar vader in team Lakechurch Biking Team nummer één in de categorie 2.
De te verwachten winnaars in categorie heren was team Jong-Verspuij, Dirk-Jan Verspuij en Henk de Jong (in een tijd van 14.21.30).
Het koppel van Anco en Annet stond bovenaan bij de gemengde ploegen met hun team

De best gereden tijd van de dag werd neergezet door het koppel Ronald van der Laar (Hardinxveld) en Max de Jong (Giessenburg) met 14.05.86, een gemiddelde snelheid van 47,6667. Beiden JvA renners met licentie, dus buitenmededingen.
Het mooiste werd weer tot het laatste bewaard. De kids jonger dan 6 jaar. Ze reden een afstand van 400 meter en het was genieten. Allemaal werden ze nummer één en kregen een medaille omgehangen.

Dit jaar werden de vrijwilligers, die elk jaar weer klaar staan, in het zonnetje gezet. Vooraf was dit aan de deelnemers verteld met de vraag om zaterdag hun duim op te steken naar de vrijwilligers rondom het parcours. We horen allemaal de verhalen in het nieuws over verkeersregelaars die onheus behandeld worden. Dus het werd duimen opsteken tijdens de rit! Ook onze vrijwillige fotograaf Jan de Bruin zag veel duimen omhoog gaan tijdens het moment dat hij foto’s nam.

Na afloop bleef het nog lang gezellig met de verloting en de sfeer in de kantine van SV Noordeloos.