foto’s: Marjan Zwart

Kleuters en begeleiders van de Tamboerijn werden hartelijk verwelkomd door de Mari Kant, activiteitenbegeleider in huize Steijndeld aan de Kortendijk.

Voor zowel de kleuters als de juf was het wel eventjes spannend. Ze wisten niet wat zij konden verwachten. “Er waren” , aldus de kleuters, “alleen maar oma´s en geen opa´s.”  Veel opa´s waren op dat moment helaas ziek. De griep heeft ook zijn sporen achtergelaten in Steijndeld.

De kleuters werden steeds enthousiaster en hebben hun talenten getoond. Zang, dans ,muziek en een stukje Engels. De ouderen hebben net als de bezoekers erg van genoten.

foto’s: Marjan Zwart

De kleuters hebben veel geleerd van dit uitstapje. Na dit uitstapje is zeker nog wel een half uur gepraat over de opgedane ervaringen.
Conclusie: “We hebben gebruik gemaakt van onze zintuigen, we hebben de sfeer in het bejaardentehuis gevoeld. De geur en de warmte …. Iedereen heeft genoten.”

foto’s: Marjan Zwart

Over drie weken gaan de kleuters weer terug. Samen met de ouderen een spelletje spelen en natuurlijk kunnen zij het ook niet laten, om iets te presenteren.

De kleuters van de Tamboerijn bedanken Steyndeld voor hun gastvrijheid!