Privacy – zaterdag 16 maart

Sinterklaas kent je verlangens, Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten hebben eerder door dan jij dat je in verwachting bent. “Als je graag wilt dat iets geheim blijft, dan kan je het maar beter helemaal niet doen”, zei voormalig Google-CEO Eric Schmidt in een interview over privacy. We denken dat we privacy erg belangrijk vinden, maar we leveren met alle liefde wat privacy in voor een gratis dienst als Gmail, Instagram en LinkedIn. “Ach, ik heb toch niets te verbergen”, denken we dan. Maar is dat zo?

In de illusieshow ‘Privacy’ zoekt mind-illusionist en acteur Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. En wat het inhoudt, als we onze privacy opgeven. Terwijl hij je gedachten leest, achterhaalt Jochem of jij echt niets te verbergen hebt en hoe privé jouw gedachten eigenlijk zijn. Je komt allerlei veel te gevoelige informatie over de illusionist te weten, hij balanceert op het snijvlak tussen privacy en de illusie van persoonlijke vrijheid.

Jochem Nooyen kreeg met name bekendheid met zijn rol als Barteljaap Gustaaf Balneger, de verlegen wiskunde leraar uit Rundfunk. Op deze avond laat hij een hele andere kant van zichzlef zien. Zijn vorige show “Influence” was in Peeriscoop heel snel uitverkocht, dus wees er snel bij met het bestellen van kaartjes.

De voorstelling begint om 20.30 uur. Onze foyer en kassa zijn een uur voor aanvang van de voorstelling geopend. De entreeprijs is inclusief een gratis consumptie. €, 17,50