Herfst in Vesting Gorkum

Winkeliersvereniging Hartje Gorkum had het zaterdag 5 oktober niet beter kunnen treffen. Na een week van regen werd de dag van Herfstactie precies de eerste dag dat het droog was.

Dit jaar was gekozen voor een andere opzet als het vorig jaar. Deze keer had elke straat zelf een thema gekozen dat bij hen paste. In iedere straat was iets anders te zien en doen. Het leek echter wel of veel mensen dat nog niet doorhadden, want je hoorde toch veel zeggen dat er maar weinig te doen was. Men had niet door dat de activiteiten meer verspreid waren.

In ieder geval kon niemand de groep “Caribbean Brass band” missen. Met hun opzwepende tromgeroffel hoorde men deze al van straten verder aankomen. De levende standbeelden op de Langendijk ging meer rust uit. Deze stonden niet alleen stil, maar deden soms een act, bijvoorbeeld een goocheltruc. Het standbeeld van de reusachtige aap stond weinig stil en gedroeg zich gewoon als aap.

Gasthuisstraat en Hoogstraat boden straattheater en levende muziek. We zagen onder meer een steltloper. In de Arkelstraat werden modeshows gehouden, georganiseerd door verschillende winkeliers uit deze straat. Jeugd van balletschool Papillon gaf shows weg tussen de modeshows door. De allerkleinsten van Papillon liepen samen met de Junior Stadsomroeper en een trompettist door de stad. In de Burgstraat kon jong en oud genieten van poppenkast voorstellingen. De jeugd kon zich in de Kwekelstraat vermaken met Oudhollandse spelletjes.

En zo hadden alle winkelstraten iets te bieden. Foto’s en video geven een impressie.