Grote schoonmaak tijdens Landelijke opschoondag

Zaterdag 23 maart waren, op diverse locaties in Gorinchem, vele vrijwilligers bezig de Landelijke Opschoondag.

Vestingwallen, uiterwaarden, wijken en meer werden door hen, gewapend met handschoenen, prikkers en vuilniszakken, aangepakt.

In de uiterwaarden bij de Dalemse dijk werd het zwerfvuil langs de rivier aangepakt door een groep vrijwilligers. In deze velden was ook de jeugd van de Scouting druk in de weer.

“Samen houden wij de wijk schoon”

Nieuw dit jaar was de opzet van een tijdelijk afvalbrengstation naar een idee van Poort6 medewerker Rien Reedijk. Zaterdag kon men daarom ook in de Willen van Arkellaan het grof huisvuil kwijt. Eventueel werd het door medewerkers van Waardlanden of Poort6 bij de mensen thuis opgehaald.

Ook materiaal, dat nog te goed was om weggegooid te worden, kon hier gebracht worden, omdat ook het Kringloopcentrum aanwezig was. Het Kringloopcentrum had zelfs met ingeleverde meubelstukken een pop-up kamer staan, waar een kopje koffie/thee gedronken kon worden.

Er kwamen 75 personen zelf grof vuil of bruikbare goederen inleveren. Vier keer werd een vrachtwagen vol grof vuil weggebracht naar Waardlanden en ook het Kringloopcentrum had de vrachtwagen goed gevuld.

Het nieuwe idee lijkt na deze geslaagde dag een vast onderdeel van de jaarlijkse Opschoondag te kunnen worden.