De fractie van GroenLinks Gorinchem gaat op 17 maart weer het “GroenLintje” uitreiken in Gorinchem. Deze onderscheiding is bestemd voor Gorinchemmers (particulieren, instellingen of bedrijven) die op een positieve manier bijdragen aan groen en/of milieu in de stad.

In Gorinchem zijn gelukkig veel mensen die zich inzetten voor natuur, groen en milieu! GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere en duurzame gemeente en zet graag anderen die dat ook belangrijk vinden in het zonnetje. Daarom zoekt de partij weer genomineerden voor de zevende editie van het GroenLintje.

“Je kunt denken aan allerlei soort nominaties. Bijvoorbeeld mensen die op een duurzame manier ondernemen in onze stad of aan mensen die in de wijk vuil opruimen,” vertelt fractievoorzitter Rutger van Breemen. In voorgaande jaren ging het GroenLintje o.a. naar Bloemist Distel en Mirt, de leerlingen van de Kleine Wereld en de Gorkumse Fietskoerier. In 2016 won Stadsvogeladviseur Johan Sterk een ere-GroenLintje voor al zijn inzet voor de natuur in Gorinchem

Door wie deze winnaars opgevolgd zullen worden is aan de Gorinchemmers. Net als voorgaande jaren wil GroenLinks elke Gorinchemmer de kans geven om iemand te nomineren voor deze prijs. De GroenLinks-fractie zal uit de ingezonden genomineerden de winnaar kiezen. De winnaar van het GroenLintje 2019 zal tijdens een feestelijke bijeenkomst op 17 maart in het Natuurcentrum een onderscheiding ontvangen.

Weet u iemand die een GroenLintje verdient? Dan hoort GroenLinks dit graag. Stuur dan een e-mail naar: r.v.breemen@gorinchem.nl. Nomineren kan tot 10 maart.