Voor iedereen die na het zien van de expositie Dromen van Bomen in het Gorcums Museum geen genoeg van bomen kan krijgen, organiseert het museum op zaterdag 22 juni een excursie naar het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn. Dit echte buitenmuseum bezit een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle delen van de wereld. De bus vertrekt om 9.30 uur vanaf station Gorinchem en is om 16.00 uur weer terug.

Unieke collectie

Het Bomenmuseum is ooit opgezet door fabrikant Max von Gimborn, die begin 20e eeuw uit liefhebberij bomen ging verzamelen. Inmiddels beslaat deze bomentuin maar liefst 27 hectare en bezit het een voor Nederland unieke collectie. De vele bomen en struiken zijn afkomstig uit alle delen van de wereld. Het Bomenmuseum probeert de vele zeldzame bomen en planten voor de toekomst te bewaren, voor de wetenschap en voor het publiek om van te genieten.

Omgeving

In het museum krijgt u een rondleiding door een deskundige gids. Aansluitend rijdt de bus de groep, samen met boomdeskundige Wim Kruijk, naar enkele bijzondere, monumentale bomen in de omgeving. Op het programma staan onder meer bomen in Ophemert, bij Kasteel Neerijnen en mogelijk elders. Deelname kost € 35 inclusief een eenvoudige lunch. De bus vertrekt om 9.30 u vanaf station Gorinchem, terugkeer rond 16.00 u. Aanmelden kunt u via gorcumsmuseum@gorinchem.nl.