foto’s: Wim den Besten

GKVEnomics ging zaterdag, thuis in de Van Rappardhal, volledig kopje onder tegen OVVO de Kroon door met 18 – 27 te verliezen en verloor daarmee de strijd om het kampioenschap.

OVVO de Kroon, de nummer drie op de ranglijst, met de voormalige leagueroutiniers Martijn Roos, Henk Fokker en Michelle Brouwer waren duidelijk op revanche belust voor de onverwachte thuisnederlaag. Het in groten getale aanwezige talrijke thuispubliek was verwachtingsvol na de geweldige korfbaluitvoering tegen Pernix. Het liep helemaal anders. Met geoorloofde en ongeoorloofde middelen, wat wel veel strafworpen opleverde,  werd met succes alles gedaan om om GKV uit haar spel te halen. De GKV-aanval van spits Kevin van Beest  werd volledig lam gelegd. Met een loepzuivere Martijn Roos in de hoofdrol stond het Gorcumse standaardteam  na 7 minuten al met 1 – 5 achter. Drie strafworpen na zware overtredingen aan OVVO de Kroon-zijde, benut door Mats den Besten en Ferry Gruiters  zorgden voor 4 – 8,  maar daarna was het weer Martijn Roos,die de marge vergrootte: 4 – 10.  Tweemaal Niek van der Weijden, van afstand en een schot van achter de korf van Marine Dekker eveneens van achter de korf  bracht de stand op 8 – 12.  Ruststand 8 – 13.

Na rust ging GKV Enomics er met veel energie tegenaan. Met beurtelings Niels Huisman aanvallend en Thom Nugteren verdedigend in de ploeg lukte het in de ploeg om dichterbij te kruipen. Tweemaal Mats den Besten en eenmaal Ferry Gruiters, weer uit strafworpen en rake schoten van Niek van der Weijden en  Niels Huisman naar 13 – 14 OVVO de Kroon vergrootte de voorsprong 13 – 16. Wederom Niels Huisman van afstand en een miraculeuze doorloopbal van Niek van der Weijden zorgden voor de aansluiting 15 – 16 met nog 14 minuten te gaan.

Verder kwam de Gorcumse formatie echter niet. Het aantal toegestane wissels raakte op   OVVO sloeg in 3 minuten een gat naar 15 – 21. GKVEnomics gaf het op gaf het op. Eindstand 18 – 27. 

Op deze dag dat het 90-jarig jubileum uitbundig werd gevierd, vergrootte  het tweede team van GKVEnomics wel de feestvreugde door ongeslagen kampioen te worden met liefst 307 gescoorde doelpunten. Promotie naar de reserve hoofdklasse is hiermee een feit.

Zaterdag speelt GKVEnomics uit tegen koploper ODIK die met 4 punten voorsprong het kampioenschap definitief gestalte zullen geven.

Doelpuntenmakers GKVEnomics: Mats den Besten 6, Niek van der Weijden 4, Ferry Gruiters 3, Martine Dekker 3, Niels Huisman 2