In de strijd tegen degradatie greep GKV Enomics vorige week een laatste strohalm door concurrent Valto met 16-15 te verslaan met een goal in de laatste seconde. De euforie was groot, maar er is nog niks binnen, want met nog drie wedstrijden strijden nog vier ploegen voor lijfsbehoud. Afgelopen zaterdag rees het Gorinchemse achttal af naar Dordrecht om het op te nemen tegen het jonge maar talentvolle Oranje Wit. De Dordtenaren verkeren na een fantastisch zaalseizoen de laatste weken in mindere vorm, wat GKV Enomics vooraf hoop gaf.

Wederom perfecte weersomstandigheden, en onder toeziend oog van de nodige toeschouwers begonnen de ploegen gelijk opgaand aan de wedstrijd. Via 3-3 nam GKV Enomics voor het eerst een voorsprong van twee goals. Alles liep voortvarend met mooie goals uit goede aanvallen. Verdedigend werd Oranje Wit vervolgens echter te weinig druk opgelegd, waardoor de mannen van Oranje Wit afstandsschot na afstandsschot konden maken. Andersom had GKV Enomics veel pech in de afronding, maar werden ook een hoop aanvallen simpelweg verprutst zonder goede kans te creëren. Een bizarre tussensprint van 9-0 in het voordeel van Oranje Wit zorgde dus voor een 12-5 tussenstand. Onverklaarbaar, gezien het feit dat GKV Enomics elk punt nodig gaat hebben om niet te degraderen. Ruststand 14-7.

foto: Wim den Besten

Coach Mastijn bracht op dat moment Thom Nugteren in voor Niek van der Weijden om meer verdedigende druk op te leggen, terwijl Van der Weijden om dezelfde reden in het andere vak met Kevin van Beest door werd gewisseld. Dit bracht wel enig resultaat, maar na een stand van 16-7 was er weinig meer te halen. Beide ploegen maakten nog wat mooie goals, maar de spanning was er wel af. Zaak voor GKV Enomics om de rug te rechten en volgende week de streekderby tegen Vriendenschaar positief af te sluiten. Wederom een must-win, aangezien concurrent Valto verrassend wist te winnen van hoogvlieger HKC en daarmee GKV Enomics weer op de ranglijst passeerde.