Na 6 overwinningen in successie kwam vandaag de dag dat het een keer niet lukte.

Beide teams zijn voetballend aan elkaar gewaagd, maar op het puntje effectiviteit werd Unitas professioneel afgetroefd. Dat kwam door persoonlijke fouten die meteen werden afgestraft door Halsteren.

Unitas begon voortvarend, zag Pascal van Delden net naast koppen, maar kreeg daarna in 20 minuten tijd 3 goals tegen, waardoor de wedstrijd eigenlijk al snel beslist was.

De eerste goal kwam uit een situatie waarbij keeper Ruud Verberk een tegenstander wilde uitkappen. Dit mislukte waardoor de bal in het lege doel kon worden geplaatst door Karim Didi de nummer 10 van Halsteren. 1-0

De tweede goal ontstond door een snel genomen vrije bal waar de nummer 15 Fouad Idabdelhay (ex NAC) via een loopactie in schietpositie kwam en hij ook Ruud Verberk passeerde. 2-0.

De derde situatie was een voorzet van rechts die door Robert Braber meteen op de schoen werd genomen en die liet Ruud Verberk voor de 3e keer de bal uit het net halen. 3-0 .

Dit was ook de ruststand.

Na de rust wilde Unitas graag zo snel mogelijk tegenscoren, maar dat ging niet meevallen. De enige gevaarlijke situatie kwam via een directe vrije trap van Akin Arslan, maar de keeper was deze situatie meester.

Aan de andere kant stuntelde Unitas met een ingooi en weer was het de attente Idabdelhay die doeltreffend uithaalde . 4-0. Unitas kreeg best nog wat mogelijkheden via Pascal ven Delden en Armand Selmani, voordat in de 68e minuut Joey Lokasi het net vond en de score enigszins dragelijker maakte. 4-1

Veel meer zat er niet meer in en de nederlaag voor de roodbroeken was een feit.

Dinsdag 7 mei EM Cup uit bij Stedoco om 20.15 uur

Zondag 12 mei Alphense Boys thuis om 14.30