Geen promotie voor Unitas zondag

Thuiswedstrijd 30 mei

Op deze zonnige Hemelvaartsdag speelden Unitas en SDO hun eerste nacompetitiewedstrijd. De tweede volgt zondag a.s. (verslag onderaan)

De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg, die afwachtend begon en aanvallend niets kon brengen. Het was ook niet vreemd dat Unitas de rust inging met een 2-0 voorsprong,

In de 27e minuut maakte Joey Lokasi een goede actie, speelde Yassin Ouja aan, die van zijn tegenstander wegdraaide en gevloerd werd in het beruchte gebied.

Strafschop benut door Akin Arslan.

De tweede goal kwam uit een actie van Daniël Alexander, die strak voorzette op Yassin Ouja. Zijn schot spatte op de lat uiteen. De formidabele rebound van Pascal van Delden betekende de 2-0

foto: Jan Noorlandt

Na rust ging SDO uit een ander vaatje tappen. Alle ballen werden rechtstreeks richting de spitsen gespeeld, die het gevecht aan moesten gaan en de tweede bal veroveren om zo gevaar te stichten. Unitas had het er maar moeilijk mee en kwam niet meer aan voetballen toe. 18 minuten later stond de 2-2 op het bord.

Eerst via een scrimmage uit een corner waar de bal gelukkig voor de voeten belandde van Gerrit Snijders die de 1-2 in kon schieten.De tweede goal in de 63e minuut was een soloactie van spits Jesse van Huisstede die in de “16” van zijn directe tegenstander wegdraaide en de bal in de verre hoek punterde.

Nadat Unitas wat omgewisseld had stond het weer goed bij de roodbroeken, maar konden zij niet echt meer aandringen. SDO had het ook niet meer, dus moesten beide teams tevreden zijn met het gelijke spel.


Uitwedstrijd zondag 2 juni

De droom om weer een jaar later opnieuw te promoveren via de nacompetitie naar de 3e divisie is voorbij. Over twee wedstrijden gezien bleek OSD de sterkere.

Net als in de eerste wedstrijd was ook nu Unitas in de eerste helft de beter voetballende ploeg. Twee kansen van Souffian Charraoui hadden voor de broodnodige voorsprong kunnen zorgen, maar de rust werd met 0-0 bereikt. Tot aan de laatste fase in de opbouw kon Unitas goed voetballen. Eenmaal daar aangekomen werd er te slordig gespeeld en werd er veel balverlies geleden.

foto: Jan Noorlandt

De tweede helft leek enigszins op die van vorige week in Gorinchem.

OSD scoorde tweemaal en Unitas kreeg het maar niet op de rit. Er werd keihard gewerkt, maar het lukte allemaal niet. Het kaarsje ging langzaam uit deze wedstrijd.

Unitas zondag kan echter terug kijken op een fantastisch seizoen waarbij het behalen van de eerste periode bij de latere kampioen Groene Ster als het absolute hoogtepunt kan worden beschouwd.

Volgend jaar, onder leiding van een nieuwe trainer, komt Unitas wederom uit in de Hoofdklasse.

De vertrekkende coach Rick Adjei en zijn staf laten een prima team achter .

Rick gaat volgend jaar aan de slag bij Kozakken Boys en brengt daar ongetwijfeld de zelfde spirit in het team als bij Unitas de laatste drie jaar.

Deze schrijver wenst hem daarbij heel veel succes .

Tot volgend seizoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here