foto’s: GP-buro

Vrijdagmorgen ontstond er een verkeerschaos in de Haarstraat in Gorinchem. Deze straat is, die sinds de afsluiting van de Tolsteeg, toch al veel drukker geworden, omdat het verkeer niet meer via het Eind de bovenstad kan bereiken.

Steigerbouwers maakten het nog ingewikkelder. Zij moesten een steiger verwijderen die bij de Lindeborg bij asbestwerkzaamheden werd gebruikt. Dit werk werd gedaan door slechts één persoon. Hij parkeerde een grote vrachtwagen voor De Vijfzinnen en begon de eerste pallet met steigerdelen midden op straat te zetten om het verkeer tegen te houden.

Daarna zette hij pallet voor pallet in zijn vrachtwagen. Bij elke pallet stapte hij van zijn heftruck af om in de vrachtwagen te klimmen om ze goed neer te zetten. Dat ging wel even duren en het verkeer stroopte zich op.

Uiteindelijk reden veel chauffeurs tegen het eenrichtingsverkeer van de Lindeboom in en vrachtwagens probeerden achteruit te keren naar de Kwekelstraat.

Op de foto’s kunt u zien welke toestanden hierdoor ontstonden.

De politie is ook nog ter plaatse geweest, maar die gingen er vanuit dat het werk toch ook gedaan moest worden. Dat bij deze werkzaamheden minimaal iemand het verkeer in de gaten moet houden en eventueel regelen, dat vond men een taak van de gemeente. De chauffeur had gezegd, dat hij met een uurtje gereed zou zijn.