Druk op de wallen bij Festiwal

Zaterdag, 24 augustus, vond de eerste editie van het Festiwal plaats. Een nieuw cultuurfestival op de vestingwallen van Gorinchem. Een dag vol met activiteiten voor jong en oud.

De festiviteiten waren te vinden op de Bastions van de wallen. Op twee na, om onbekende reden. Kamal Basu was de grote motor achter dit gebeuren. Jammer was wel, dat het feest wat langzaam en rommelig op gang kwam. Bezoekers waren er wel, maar de deelnemers waren nog druk bezig met het inrichten. Een leermoment voor de volgende keer.

Maar in de middag kwam het dan ook echt op gang. Drukte op de wallen door de constante stroom bezoekers van Festiwal. Uiteraard geholpen door het fantastische weer p deze zaterdag.

De wandelaars werden getrakteerd op muziek, zang en dans. Er was een Kidsplein met springkussens. De kinderen konen skelteren op een skelterbaan en genieten van een circusact. Iets verder werden toneeluitvoeringen gegeven door het Toltheater, bestaande uit cliënten van Syndion.

Bij Molen de Hoop ook muziek en gelijk genieten van een lekker biertje. Bij de andere molen, Molen Nooit Volmaakt kon men ook genieten van lekkere hapjes.

Bij de heuvel op de wal naast La Caponniëre theater en muziekvoorstellingen. Deze locatie werd de hele middag erg goed bezocht. Men genoot van het afwisselende programma.

Bij Molen de Hoop werd het feest ‘s-avonds afgesloten met o.a. een Silent Disco. De muziek was alleen te horen via een koptelefoon en zo zag je op de dansvloer alleen maar mensen met een koptelefoon op.

Het werd een geslaagd feest. Wellicht hebben we een nieuw jaarlijks evenement in Gorinchem.

 

Kijk ook op Facebook van Hobbyfotograaf Ruud Koedam voor veel meer foto’s