Bron: Facebookpagina Zwart kanoot voor Afrika

Dirk Zwart vertrok 7 augustus met zijn kano van Doornenburg. De bedoeling was om een tocht van 108 kilometer te kanoën tot aan het eindpunt van rivier de Linge in Gorinchem. – 108km kanoën over de langste rivier van Nederland: De Linge.

Dit alles met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Afrika. Zijn nichtje Fleur Hasebos zal in augustus voor de 4de keer voor 4 maanden naar Zuid Afrika gaan om stage te lopen bij Sinani. Deze Christelijke organisatie helpt de lokale Afrikaanse bevolking bij de versterking van wees- en andere kwetsbare kinderen.

Het geld zal besteed worden aan de opleiding van lokale Care Workers en ook aan maaltijden voor de kinderen. Fleur gaat er zelf heen en kent de organisatie en de mensen. Zij garandeert dat al uw euro’s toekomen aan dit mooie project. 

Dirk was in zijn kano van 7 tot 9 augustus onderweg. In de tocht zaten enkele moeilijke punten. Bij Zoelen bijvoorbeeld moest hij het Amsterdam-Rijnkanaal passeren. Hij loste dit op met een paar wieltjes onder zijn kano een stukje te klunen. Ook waren er stukken met veel wind.

Hij gaf echter niet op en kwam vrijdagmiddag, na 108 km. kanoën in de Lingehaven van Gorinchem aan. Eindpunt van de Linge en zijn tocht.

Het doel werd meer dan bereikt, want durfde men bij begin een beetje te hopen op €. 500,–, zaterdag bleek dit al te zijn opgelopen tot ruim €. 4500,–.

Wilt u meer weten over het doel, kijk op: www.sinani.org