Donderdagmiddag bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Yaman-Yaman om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum op 20 april j.l.

De heer (Hasan) Yaman en mevrouw (Serife) Yaman, leerden elkaar kennen in een dorpje dichtbij de plaats Afyon in Turkije. Na hun huwelijk werden zij de gelukkige ouders van 2 dochters en 3 zonen, die allemaal in Turkije geboren zijn. 

Emigratie

Begin jaren 70 is de heer Yaman in Nederland gaan werken bij de Vries Robbé, toen hij zeker was van een goede toekomst, liet hij in 1975 zijn gezin naar Gorinchem komen. Hun jongste zoon was destijds 2 jaar.   

De heer Yaman heeft 15 jaar bij de Vries Robbé gewerkt, helaas verloor hij door reorganisaties zijn baan. Omdat er in Gorinchem een veel Turkse mensen woonden, en er geen Turkse bakker in Gorinchem was, zag de heer Yaman een gat in de markt en ging Turkse broden verkopen in de Gildenwijk en in de Haarwijk en later ook in Leerdam. Hij bracht de broden, die hij vers kocht in Dordrecht en later in de Molenstraat, langs de deur. Hierdoor is de heer Yaman in heel Gorinchem bekend bij de Turkse gemeenschap. Naast het brood venten was de heer Yaman vaak in zijn volkstuin te vinden. In deze tuin verbouwde hij zijn eigen groenten en deelde de groenten met zijn familie. Mevrouw Yaman zorgde liefdevol voor haar gezin. 

Familie

Voor het gezin Yaman staat familie centraal, het is een hecht en liefdevol gezin. Ze hebben inmiddels elf kleinkinderen en zeven achter- kleinkinderen. Hun oudste dochter woont in Turkije, de andere vier kinderen wonen in Gorinchem. Ze zijn trots op hun hele familie, maar in het bijzonder op een kleinzoon die gevoetbald heeft bij Willem II en een kleinzoon die heeft gestudeerd aan de universiteit in Eindhoven. Hij is architect geworden. 

Feesten en geboortes

De heer Yaman is gelukkig nog gezond, de gezondheid van mevrouw Yaman is helaas minder goed. Wel genieten ze samen volop van de geboortes en bruiloften in hun familie.

Viering van het jubileum

De heer en mevrouw Yaman vierden het jubileum thuis met hun familie.