Diamanten huwelijk echtpaar Van Eek-van Alfen

Woensdagmiddag bezocht locoburgemeester Dick van Zanten het echtpaar Van Eek-van Alfen om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

De heer (Jo) van Eek en (Janny) van Alfen leerden elkaar kennen in Gorinchem. De uit Rotterdam afkomstige meneer Van Eek was door zijn dienstplicht gestationeerd in Gorinchem. Toen de geboren en getogen Gorcumse mevrouw Van Alfen de heer Van Eek op de Langendijk zag, was het liefde op het eerste gezicht. 

Zoektocht naar een woning

Na hun huwelijk probeerden zij een woning te vinden, maar dat viel nog niet mee. In Rotterdam was in die tijd niets beschikbaar. Ook in Gorinchem was het moeilijk een woning te vinden. Gelukkig kregen ze een tip via een tante dat er woonruimte beschikbaar was bij mevrouw Tukker op de Langendijk. Dolblij waren ze!

 Uitbreiding van het gezin

Op de Langendijk werd hun oudste zoon geboren. Hierdoor moesten zij op zoek naar een grotere woning. Op dat moment was er alleen een flat beschikbaar waar zij nog een zoon en een dochter kregen. Toen ook deze woning te klein werd, kregen zij een eengezinswoning in de Wildschutlaan aangeboden, waar zij 40 jaar met veel plezier hebben gewoond en waar hun 4e kind, een dochter, werd geboren. 

De heer Van Alfen is tot zijn 60e huis- en reclameschilder geweest. Nu is hij kunstschilder en meubelmaker vertelt mevrouw trots. Voor hun huwelijk werkte mevrouw bij de Amsterdamse Bank (ABN) in Gorinchem, maar toen de kinderen geboren werden bleef zij thuis. Mevrouw Van Eek-van Alfen was altijd een bezige bij. Ze is gek op haar gezin, bloemschikken, kaarten maken en om het huis tuinieren. 

Rijkdom

Zo’n 12 jaar gelden verhuisde het echtpaar naar een 50+ woning waar zij nu met heel veel plezier wonen. Inmiddels hebben ze 3 kleinkinderen, 2 bonus kleinkinderen en een achterkleinzoon waar ze stapelgek op zijn. Al hun kinderen wonen in Gorinchem, op hun jongste dochter na. Maar ook zij komt gelukkig weer terug naar Gorinchem en dan hebben ze alle kinderen weer in de buurt. Ook is het heel fijn dat de kinderen het zo goed met elkaar kunnen vinden. Een rijkdom noemt mevrouw Van Eek-van Alfen het.

 Viering van het jubileum

De heer en mevrouw Van Eek- van Alfen hebben het 60-jarig jubileum op zaterdag 1 juni gevierd met een walking dinner bij Herberg Restaurant de Swaen in Vuren voor familie en vrienden.