Donderdagochtend bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Staneke-Duchateau om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

De heer (Pieter) Staneke en mevrouw (Tini) Duchateau leerden elkaar kennen in Haarlem tijdens de jaarlijkse kermis. De uit Amsterdam afkomstige meneer Staneke zat bij de marine en was gestationeerd in Overveen. Die avond verveelde hij zich en hij besloot naar de kermis te gaan. Hier trof hij mevrouw Duchateau, zij werkte in die tijd in het Diakonesse ziekenhuis en was samen met haar collega naar de kermis. Het klikte meteen tussen de heer Staneke en mevrouw Duchateau en sindsdien hadden zij verkering. 

Van Amsterdam naar Gorinchem

In die jaren was het ontzettend lastig een woning te vinden, ze waren dan ook dolblij dat ze na hun huwelijk in 1959 in een eenkamerwoning in Amsterdam konden gaan wonen. In 1965 is het echtpaar verhuisd naar Gorinchem.  Mevrouw Staneke werkte 28 jaar als assistent coupeuse bij Van Zuilen. Trots vertelt de heer Staneke dat hij zijn vrouw de beste coupeuse van Nederland vindt. Ze heeft namelijk altijd hele mooie en dure kledingstukken mogen vermaken, dat is wel heel bijzonder. Later heeft mevrouw Staneke ook nog enkele jaren bij Carmel gewerkt in de Arkelstraat. De heer Staneke werkte in eerste instantie in de Confectie. Later is hij gaan werken bij Ciba Geigy op de afdeling dermatologie en humane preparaten, na die tijd heeft hij ook nog bij Philips gewerkt. 

Uitbreiding van het gezin

De heer en mevrouw Staneke werden de trotse ouders van twee jongens, die inmiddels beiden getrouwd zijn. Inmiddels heeft het echtpaar ook twee kleindochters en één kleinzoon. Beide kleindochters studeren en hun kleinzoon zit op het Fortes Lyceum vertelt de heer Staneke trots.

Betrokken burger

Naast haar drukke werkzame leven heeft mevrouw Staneke altijd graag gehandwerkt, gelezen en gekookt. De heer Staneke is 13 jaar lang betrokken geweest bij de Klankbordgroep binnenstad, hij leest graag en wandelt elke dag 5,5 kilometer in de ochtend. Ook is de heer Staneke nog tot zijn 75e jaar bedrijfsadviseur geweest en is betrokken bij de VVE. Het echtpaar doet nog altijd zoveel mogelijk leuke dingen samen. 

Viering van het jubileum

De heer en mevrouw Staneke-Duchateau vieren hun jubileum op 6 juli in Amsterdam. Ze maken dan een vaartocht door de grachten met hun gezin.