Diamanten huwelijk echtpaar Meissl – de Groot

Dinsdagmiddag bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Meissl-de Groot om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Meneer (Max) en mevrouw (Trijntje) Meissl- de Groot leerden elkaar kennen in Hoensbroek in Limburg. De heer Meissl komt oorspronkelijk uit Oostenrijk maar kreeg werk in de mijnen in Limburg. Mevrouw heeft altijd in de huishouding gewerkt. In het weekend ging de heer Meissl samen met zijn collega’s van het werk vaak dansen. Zo heeft hij mevrouw Meissl leren kennen. In de eerste jaren van het huwelijk woonde het echtpaar nog in Hoensbroek. De toekomst in de mijnen werd echter onzeker, daarom liet de heer Meissl zich omscholen tot CO2-lasser. Hij kreeg een baan aangeboden bij de Vries Robbé in Gorinchem. Mevrouw werkte als schoonmaakster in de Bannehof en op de Mariëngaarde.

Gek op bos en zee

Het gezin maakte altijd lange wandelingen in de bossen. Zij gingen vaak op vakantie naar Oostenrijk waar zij meteen familie bezochten.Vanaf de jaren ’90 tot 2 jaar geleden gingen ze vaak samen naar Zeeland. Ze houden van de zee en de bossen. Helaas lukt het nu niet meer om daar heen te gaan. 

De kinderen zijn erg trots op hun ouders.  Zij betekenen veel voor de 3 kinderen7 kleinkinderen 6 achterkleinkinderen. 

Viering van het jubileum

Het echtpaar viert het jubileum tijdens een familieweekend . Ze vieren het op een later moment met een etentje met het hele gezin.