Diamanten huwelijk echtpaar Groeneveld-de Vries

Donderdag 8 november bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Groeneveld-de Vries om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Ontmoeting tijdens een feestje

Het echtpaar ontmoette elkaar in 1956 tijdens een feestje van het nieuwe onderbuurmeisje van de heer Groeneveld (Ad), waar toen de mevrouw van Pelt (Ans) mee bevriend was. De heer Groeneveld zat in militaire dienst en kwam dat weekend thuis bij zijn net verhuisde moeder in Utrecht. Aan het einde van het feestje wilde mevrouw Groeneveld graag naar huis, maar omdat het zo hard regende haalde meneer Groeneveld, boven bij zijn moeder, een paraplu om haar droog thuis te brengen. Ze speelde het spelletje mee, hij wist toen nog niet dat ze 40 meter verderop woonde, maar dat vond hij niet erg, hij vond haar immers meteen al erg aardig en lief. 

Na hun huwelijk, op 8 november 1958, woonde het echtpaar de eerste tijd bij de moeder van de heer Groeneveld in huis om zo te kunnen sparen voor een eigen (huur) woning, de woningen lagen immers in die tijd niet voor het oprapen. De heer Groeneveld werkte na militaire dienst bij een bedrijfsvereniging voor uitkeringen en later als loonadministrateur bij een machinefabriek. Mevrouw Groeneveld bleef thuis en zorgde liefdevol voor hun zoon Erik die in Utrecht werd geboren. Later verhuisde het echtpaar naar Leerdam, waar de heer Groeneveld als kantoorbeheerder ging werken voor de Bondsspaarbank, bij deze functie kregen zij een woonhuis aangeboden. Hier werd dochter Bianca geboren. Later is de heer Groeneveld adjunct directeur geworden bij de Bondsspaarbank in Gorinchem, dit is hij gebleven tot aan zijn pensioen.   

Mevrouw Groeneveld heeft altijd veel geholpen op de scholen van de kinderen en hield veel van breien en naaien, helaas kan ze dit niet meer vanwege gezondheidsredenen. De heer Groeneveld was ook betrokken bij de school van zijn dochter en was bestuurslid bij Unitas. Daarnaast heeft de heer Groeneveld 27 jaar geleden, in samenwerking met een cardioloog, een vereniging opgericht voor hartpatiënten zoals hij, om o.a. gezamenlijk te kunnen sporten.

 Trots op hun kleinkinderen

De heer en mevrouw Groeneveld zijn ontzettend trots op hun 4 kleinkinderen. 2 kleinzonen studeren aan de universiteit in Rotterdam, hun 3e kleinzoon zit nu in 6 atheneum en gaat volgend jaar ook in Rotterdam aan de universiteit studeren en hun kleindochter zit nu in 2 HAVO. De heer en mevrouw Groeneveld zijn nog altijd erg gelukkig met elkaar! 

Viering van het jubileum

Het echtpaar viert het jubileum op 10 november tijdens een diner met kinderen, kleinkinderen en naaste familieleden.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here