Echtpaar Alebregtse-de Koning gefeliciteerd door burgemeester Reinie Melissant-Briene

Donderdagochtend bezocht burgemeester Reinie Melissant – Briene het echtpaar Alebregtse – de Koning om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

De heer (Marius) Alebregtse en mevrouw (Nel) de Koning leerden elkaar kennen in Hardinxveld-Giessendam. Meneer Alebregtse speelde bij muziekvereniging De Volharding. Tijdens de jaarlijkse avondvierdaagse hield de muziekvereniging een pauze bij een vriendin van mevrouw. Hier troffen zij elkaar en er was meteen een klik. Het eerste afspraakje werd gepland. In die tijd werkte meneer Alebregtse bij Grotius beton en mevrouw de Koning werkte in de huishouding. 

Na een omweg weer terug in de oude en vertrouwde Lingewijk

Na hun huwelijk trok het echtpaar voor een klein jaar in bij de ouders van mevrouw in Hardinxveld-Giessendam. Hier werd hun dochter geboren. Niet veel later konden zij een kleine eigen woning betrekken in de Duiventrek, hier werd hun tweede kind, een zoon geboren. Tot grote vreugde kregen zij daarna een eengezinswoning toegewezen in de Lingewijk. Hier voelde meneer Alebregtse zich gelijk thuis, hij is immers een geboren en getogen Lingewijker, ook wel Zandvoorder genoemd. In deze woning heeft het echtpaar 50 jaar met heel veel plezier gewoond. Sinds enkele jaren wonen zij nu in het Quadrant. 

Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Trots vertelt mevrouw Alebregtse dat zij vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen hebben. De jongste is 2 jaar en de oudste 17 jaar. De heer Alebregtse houdt ervan om buiten te zijn en fietst graag. Mevrouw Alebregtse is gek op handwerken en knutselen. 

Viering van het jubileum

De heer en mevrouw Alebregtse – de Koning vieren hun 60-jarige huwelijk op de dag zelf. En na de zomervakantie gaan zij met hun hele familie gezellig een hapje eten.