foto: GP-foto

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de waterschapsverkiezingen. Maar wat valt er te kiezen bij deze verkiezingen? En wat doet Waterschap Rivierenland eigenlijk? Waarom zijn deze verkiezingen belangrijk? Wat willen de verschillende partijen bereiken?

Om op deze vraag het goede antwoord te horen was er op dinsdag 12 maart, in de Vijfzinnen, een debat geodoriseerd. Na dit debat zou u beter kunnen kiezen welke partij het beste bij u zou passen.

Iedereen was welkom in deze avond bij te wonen. Al voor de avond begon was al duidelijk dat de waterschapsverkiezingen in Gorinchem niet bij veel mensen de hoofdrol zullen spelen. Belangstellenden waren er genoeg maar de fotograaf van Gorkums Nieuws / De Stad Gorinchem, die toch bij veel gelegenheden aanwezig is, had aan een hand genoeg om de aanwezige Gorkumers te tellen.

Foto: GP-foto

De avond ving aan met een optreden van de theatergroep Over & Weer met de uitvoering van ‘De dijk breekt”. Daarna kwamen er belangrijke thema’s aan bod, Experts lichtten de thema’s als klimaat, energie en bodemdaling toe en in verschillende groepen ging men met elkaar aan tafel het gesprek aan.

Op 20 maart hoopt men nu te weten wat de beste stemkeus zal zijn.