Bij de gemeente Gorinchem was het regeneratieproces al enige tijd volop aan de gang.

De gemeente was aan de slag gegaan met de interne werving voor de sleutelfuncties directeur, concerncontroller, 3 opgavemanagers en 12 teammanagers. Begin april is interne werving afgerond en heeft men een concerncontroller, een opgavemanager en 7 teammanagers benoemd.

foto: GP-buro

Daarna is de externe werving van start gegaan voor de niet ingevulde sleutelfuncties directeur, 2 opgavemanagers en 5 teammanagers.

De reorganisatie was nu zover, dat men vandaag, 27 mei 2019, kon beginnen met de Big Bang van de gemeente Gorinchem. Het omslagpunt van oude naar de nieuwe organisatie.

Daarom lag in het weekend de website van de gemeente eruit. Hier moesten ook werkzaamheden aan verricht worden. Maandagmorgen was het stadhuis gesloten, maar dit had een andere reden.

Deze morgen trokken de verschillende teams met ambtenaren door de stad om tijdens een Teambuilding in groepen een wandeltocht te maken en met enkele opdrachten elkaar beter te leren kennen. Voor de nieuwelingen eveneens een goede gelegenheid om de stad te leren kennen.

foto: GP-buro

Gorkums Nieuws (GN) kwam ze tegen in de stad en zag aan het plezier, dat ze hadden, dat het wel goed komt met die reorganisatie. “We zijn in een leuk team terecht gekomen”, ving GN al op tijdens de rondgang.

Zo zagen we op de steiger bij de veerpont al een groep bezig met het maken van een wave. Bij de ijssalon van Busato zong men in koor het lied: “Daar bij dat kleine café aan de haven.

Tijdens de wandeling moesten ook nog een aantal “vossen” gevonden worden. Één vos stond bij het Hendrick Hamelmuseum, waar een van de wethouders in werd herkend.

Of alle vossen gevonden zijn voordat men vanaf 13,00 uur de burgers weer van dienst kon zijn, is GN niet bekend. Maar de teambuilding maakt wel, dat u nu nog beter geholpen wordt.

foto: GP-buro