Service voor mensen die zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen

“Boek aan huis bestaat inmiddels zo’n 25 jaar”, vertelt vrijwilliger van het eerste uur Dicky Heskamp. Dicky is vanaf de start betrokken bij Bibliotheek aan Huis. “Mensen die zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen, kunnen gebruik maken van deze service. We komen elke drie weken langs om nieuwe boeken te brengen en de gelezen boeken weer op te halen.”

Vrijwilligster Gerda Bos vult aan: “De mensen kunnen via de online catalogus zelf kiezen of aangeven wat voor soort boeken ze lezen, dan kies ik wat voor ze uit.”

Beide dames doen dit werk al jaren met veel plezier. Fietsend, of met regen in de auto, rijden ze door Gorinchem met het stapeltje boeken in een speciale tas. Dicky vertelt: “Met sommigen klanten krijg ik echt een band, soms drink ik ook even een kopje koffie. Anderen vinden het voldoende dat ik de boeken afgeef, dat is aan hen.”

Bibliotheekmedewerker Karin van Hoorn heeft goed nieuws. “Er zijn momenteel vier vrijwilligers in Gorinchem en er is plek voor nieuwe klanten. Als mensen niemand hebben die voor hen naar de bibliotheek kan, komen wij in actie!”

Aanmelden voor Bibliotheek aan Huis?
Bibliotheek aan Huis is een gratis service bij ons AanZet Volwassen abonnement. Aanmelden voor deze dienst? Neem dan contact op met onze klantenservice via 078 6205500. Meer informatie? Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl/lid-worden.