Burgemeester aan de deur

Achter het stadhuis in Gorinchem staat een vreemd voertuig. Nou ja, niet vreemd, wel oud.

Het is een VW kever in een meer dan oranje kleur en dan is de auto ook nog geheel versierd met slingers en vlaggen. Wat is hier aan de hand? De fotograaf van Gorkums Nieuws weet het, maar mag nog niets zeggen, maar hij mag er wel bij zijn.

Bij de achterdeur is beweging en er komen mensen naar buiten, waaronder de burgemeester Reinie Melissant-Briene en haar echtgenoot Martin. Martin mag vandaag privéchauffeur spelen als zijn vrouw, feestelijk gekleed in blauwe jurk met sjerp en ambtsketen en een prachtige, zeg maar “Prinsjesdag” hoed op.

foto: GP-buro

De Missie

De burgemeester gaat vandaag bij 10 Gorkumers aanbellen om hen te vertellen dat zij vrijdagmorgen op het stadhuis mogen komen, omdat het Zijne Majesteit heeft behaagd om hen Koninklijk te onderscheiden.

Na het aanbellen was het voor de decorandi een complete verrassing om bij het openen van de deur oog in oog te staan met de burgemeester.

De namen blijven voor onze lezers nog even geheim, maar daar komen we vrijdag na de uitreiking zeker op terug, De uitreiking zal plaats vinden om 10.00 uur.

foto: GP-buro