17 – 10 – 2018  Vanochtend bezocht locoburgemeester Dick van Zanten het echtpaar Van Pelt-de Wit om hen te feliciteren met hun 65-jarige huwelijksjubileum.

Mevrouw (Willie) is geboren in Gouda en daarna naar Gorinchem verhuisd en de heer van Pelt (Cees) kwam uit Woudrichem.

Ontmoeting op de visfabriek

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet op de visfabriek in Gorinchem waar zij toen allebei werkten. Het echtpaar is getrouwd in Gorinchem en heeft daarna een paar maanden in Woudrichem bij de ouders van de heer Van Pelt gewoond. Daarna kregen zij een eigen woning in Gorinchem.Mevrouw van Pelt is gestopt met werken na de geboorte van het eerste kind en zorgde voor het huishouden en de kinderen. Later heeft zij veel op de kleinkinderen gepast.  Mevrouw hield veel van fietsen en van handwerken maar dat is nu vanwege haar leeftijd en gezondheid lastig. De heer Van Pelt is na een jaar werken bij de visfabriek gaan varen op een stoomboot. Daarna werkte hij op een zandzuiger en vervolgens nog even in de metaalsector totdat hij samen met zijn broers een eigen zaak is begonnen (gebroeders van Pelt metaal en scheepsbouw)  De heer van Pelt is tot zijn 85e nog elke dag op de zaak geweest en was nog regelmatig aan het werk. Vorig jaar hebben zij de zaak pas verkocht. 

Ruim 60 jaar lang gevaren

De heer van Pelt heeft ook altijd een eigen boot gehad. Varen en boten was zijn grote hobby, zijn lust en zijn leven kun je wel zeggen. Hij heeft ruim 60 jaar lang gevaren, ook weekenden en vakanties vooral met zijn eigen gezin en het gezin van zijn broer. Ze hadden ook een ligplaats in Veen.  Mevrouw is zelf weleens op vakantie met haar schoonzus geweest omdat de vrouwen ook weleens wat anders wilden dan alleen maar varen. De heer Van Pelt is nog actief, hij doet alles zelf ook in huis en zorgt daarnaast voor zijn vrouw. Mevrouw gaat wel vanwege haar gezondheid 3 dagen per week naar de dagopvang van het Gasthuis (Parkinson) Het echtpaar heeft 3 kinderen, 7 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. 

Viering van het jubileum

Het echtpaar heeft het jubileum vanmiddag gevierd met koffie en gebak en hebben een diner met de kinderen. Eind van de maand vieren zij het jubileum door met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen naar een dinershow te gaan.