Vorige week, woensdagmiddag 22 mei bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Savidis-Andreadis om hen te feliciteren met hun 65-jarige huwelijksjubileum op 20 mei jongstleden.

De heer (Georgios) Savidis en mevrouw (Sofia) Andreadis, hebben elkaar in 1952 in Griekenland in een dorp in de buurt van Káto Poróïa in de provincie Serres ontmoet. In 1954 zijn zij met elkaar getrouwd waarna zij met het gehele dorp hun bruiloft vierden.

Emigratie

In 1963 ging de heer Savidis in Utrecht werken bij Smits. Toen Smits in 1965 verhuisde naar Vuren, verhuisde de heer Savidis met het bedrijf mee, op voorwaarde dat zijn vrouw en zoon ook naar Nederland mochten komen. Hij liet immers ook al zijn vrienden in Utrecht achter en zou anders niemand kennen in het dorpje waar hij naar toe zou verhuizen. Smits regelde al het papierwerk en meneer Savidis kreeg een woning toegewezen voor zijn gezin in Herwijnen.

Uitbreiding van het gezin

Niet lang na hun bruiloft in Griekenland werden zijn de trotse ouders van een zoon die daar is geboren. Na de komst van zijn vrouw en zoon naar Nederland, kregen zij een dochter. 

Verhuizing

In 1974, toen hun dochter 9 jaar was, verhuisde het gezin naar Gorinchem. Zij gingen in Gorinchem wonen omdat zowel de heer als mevrouw Savidis een baan kregen bij de verffabriek. Daarnaast stak de heer Savidis graag de handen uit de mouwen om te verven en te metselen en handwerkte en kookte mevrouw Savidis graag. Tijdens de laatst jaren van zijn werkzame leven heeft de heer Savidis nog bij de Durox in Vuren gewerkt. Trots vertelt de heer Savidis dat zij nu dus al 45 jaar in Gorinchem wonen. 

Familie

Het echtpaar heeft naast hun 2 kinderen, 3 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Ze genieten, na een leven hard werken, in rust van hun oude dag. Ze houden van lekker eten, drinken en tv kijken. Het echtpaar vindt het ontzettend leuk dat ze, door de huwelijksjubilea van 50, 60 en 65 jaar, nu voor de 3e keer een burgemeester in hun huis mochten ontvangen. 

Viering van het jubileum

De heer en mevrouw Savidis hebben het bijzondere jubileum zaterdag met het hele gezin gevierd.