Vanochtend bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar Kraaijveld-Bronwasser om hen te feliciteren met hun 65-jarige huwelijksjubileum.

Meneer (Jan) en mevrouw (Jannie) Kraaijveld- Bronwasser leerden elkaar kennen in Sliedrecht. De heer Kraaijveld is geboren en getogen in Gorinchem. Hij ging vaak met een groepje vrienden met de bus naar Sliedrecht naar de Kerkbuurt. Daar gingen zij wandelen en om de twee weken patat eten, zo heeft hij zijn vrouw ontmoet. Na een jaar verkering gingen zij in Gorinchem wonen. 

De heer Kraaijveld heeft 39.5 jaar bij Baan-Hofman gewerkt als metaaldraaier, hij maakte assen voor boten totdat het bedrijf failliet ging. Op het werk heeft hij altijd veel plezier gehad. Mevrouw heeft een oudere mevrouw gezelschap gehouden/ op haar gepast. Daarna heeft zij niet meer gewerkt.

Van boottocht naar vaste oppas

Het echtpaar ging altijd op vakantie met hun boot van 12 meter. Het echtpaar leerde tijdens een van die tochten een ander echtpaar leren kennen waar zij als noodoplossing een paar dagen op de kinderen van het echtpaar zouden passen, Dat werd een periode van 18 jaar lang oppassen op de twee kinderen. Zij zijn een soort grootouders voor de kinderen geworden, hebben veel met de kinderen gedaan en hebben nog steeds contact. Daarna hebben zij een caravan gekocht en daarmee tot 1 jaar geleden op de camping gestaan. 

Het echtpaar doet alles samen en is erg bij de tijd en mobiel. De heer Kraaijveld rijdt nog auto en samen bezoeken ze regelmatig de kinderen.  Het echtpaar heeft 1 zoon en 1 dochter. Zij hebben dagelijks (telefonisch) contact met hun dochter.

Viering van het jubileum

Toen ze 60 jaar getrouwd waren hebben ze een groot feest gegeven. Nu viert het echtpaar het 65-jarig jubileum met een diner met de kinderen.