Babbeltrucs in Gorinchem

 Een oudere vrouw, woonachtig aan de Waldhoornweg in Gorinchem, is donderdag 2 mei tussen 13.00 uur en 13.30 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc. 

De vrouw werd gebeld door een vrouw die zei dat ze bejaarden bezoekt en dat ze langs wilde komen. Een kwartier laten stonden er inderdaad twee vrouwen bij de inwoonster van Gorinchem aan de deur. De vrouwen hadden een bos bloemen bij zich en liepen met de bewoonster naar binnen. Terwijl de bewoonster een vaas aan het zoeken was en een glas water voor deze vrouwen inschonk, is een van de twee vrouwen naar het toilet gegaan. Hierna vertrokken de twee vrouwen. De volgende dag bemerkte de bewoonster dat er sieraden weggenomen waren.

De vrouwen leken erg op elkaar en hadden het volgende signalement: ongeveer 25 jaar oud, ongeveer 1.50 meter lang, slank postuur, kort stijl lichtbruin haar, gedragen tot op de schouders, licht getinte huidskleur, lichtblauwe spijkerbroek en een jasje (kleur onbekend)

Op zondag 5 mei, omstreeks 13.00 uur overkwam een oudere bewoonster van de Nicolaas Pieckstraat in Gorinchem iets soortgelijks. Ook deze bewoonster werd gebeld door een vrouw die vertelde dat ze haar een bloemetje wilde aanbieden. De vrouw is in dit geval niet op het adres verschenen.

Wie informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via: 0900-8844