Aubade met verrassing voor de organist van Grote Kerk

Aubade

De slechte weerberichten deden de organisatie besluiten om het programma van Koningsdag op zaterdag 27 april aan te passen.

Het werd toch gezellig om tussen de buien door de stad te bezoeken. Jammer genoeg waren er dit jaar veel mensen die het bezoeken van de stad niet aan durfden.

Dat werd al gemarkt bij de jaarlijkse aubade in de Grote Kerk. Het bezoekersaantal haalde daar bij lange na niet dan dat van voorgaande jaren.

Zij die er wel waren, onder meer burgemeester Reinie Melissant, zongen uit volle borst. Veel liedjes die zij ook voeger als schoolkind bij de fontein hadden gezongen. “Wij leven vrij, wij leven blij” ,”Waar de blanke top der duinen” en “Een karretje op de zandweg reed”, waren daar enkele van.

Siebren Zwaan, musicus in hart en nieren, gaf daar ook dit jaar de maat voor aan. Arjan Versluis begeleidde op het monumentale Batz Witte orgel van de Grote kerk.

Verrassing voor Arjan Versluis

Arjan werd halverwege door de burgemeester gevraagd om zijn orgel even te verlaten en naar beneden te komen. Daar werd hij door haar
verrast . De burgemeester benoemde Arjan Versluis tot de “Stadsorganist”.

Daarna werd verder gezongen en afgesloten met het Wilhelmus. Na afloop zorgde mensen van de Gote kerk voor koffie en wat lekkers.

Kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt ging wel door. Hier bleek dat de kinderen zich niet door het weer lieten stoppen. Op de Langendijk, Hoogstraat en Gasthuisstraat werd door hen druk handel gedreven. Wel waren er zo slim geweest om vroeg een plekje te zoeken waar zij bij een flinke regenbui goed beschut te zijn. Ook het bezoek zorgde toch voor een gezellige drukte.

Groenmarkt

De meeste vervallen onderdelen voor Koningsdag waren hier afgelast. Jammer genoeg ging dit ten koste van de opgestelde Foodtrucs. Het gaf een wat troosteloze aanblik.