Aftrap project Buitenpotse opvang

Vrijdag 14 juni werd in de Kamer van de Tussentijd de aftrap gedaan van het Project “Buitenpotse opvang”.

Een plek waar planten van vakantiegangers op liefdevolle wijze worden verzorgd door Harald de tuinman en cliënten van Woonzorgcentrum Steijndeld.

Het project heeft twee voordelen. Zij die op vakantie gaan kunnen onbezorgd hun planten achterlaten, terwijl de planten liefdevol worden verzorgd door mensen die zich regelmatig eenzaam voelen. Het mes snijdt zo van twee kanten.

De eerste plant die werd ingeleverd om in de Kamer van de Tussentijd te worden verzorgd, was een plant van wethouder Ro van Doesburg. Hij gaf dit aan Harald de Tuinman, waarbij hij zich direct verontschuldigde voor de slecht onderhouden toestand van het plantje. Hij beloofde beterschap en deed de toezegging dat hij dit ook voor de stad zou gaan doen. “Ik maak van Gorinchem de groenste stad van ons land”, waren zijn woorden. Een belofte die nu genoteerd staat.

Harald de Tuinman

Het achterblijvende groen kan tot en met 15 september verblijven in de kas. Daar worden ze liefdevol verzorgd door Harald de Tuinman. Hij krijgt ondersteuning van enkele cliënten van woonzorgcentrum Steijndeld. ,,Het gaat om cliënten met niet aangeboren hersenletsel, een speciale doelgroep van Steijndeld.

De service van de Buitenpotse Opvang  wordt tot en met 15 september aangeboden door De Spreekkamer. De opvang is gevestigd op de begane grond van het Gorcums Museum. Op woensdag van 14.00 -15.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur is Harald de Tuinman aanwezig voor het inloopspreekuur. Planten kunnen tijdens openingstijden van het museum worden afgegeven. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van maandag.