Afscheid van school

Op diverse basis scholen worden (groot)ouders en andere familieleden uitgenodigd om het afscheidsfeest van de leerlingen van de groepen 8 mee te maken.

Deze groepen die de school gaan verlaten om met voortgezet onderwijs verder te gaan. Dit gaat dan vaak gepaard met een musical door groep 8 uitgevoerd.

Woensdag 17 juli was het de Jenaplan school die dit in de avonduren organiseerde voor de volwassenen. In zijn rol als opa, moest ook de redacteur hierheen. “Als je er toch bent maak er dan maar een Nieuwsitem van.”. dacht hij.

foto: GP-buro

Ruim 200 bezoekers konden genieten van de kinderen, die verschillende televisieshows naspeelden met veel muziek en dans. “Heel Holland kakt”, “Talentenshows met Alibaba”, “Miljoenenjacht”. ‘Luizemnoeder” en meer.

foto: GP-buro

De meeste shows mislukten omdat er sabotage in het spel was. Oven te heet, te veel zout, bedrog of dronken gevoerde zangeressen. Bij “Wie is de Mol” was de Mol niet aanwezig.

foto: GP-buro

Maar de aanwezigen vonden het prachtig. Het einde van de show werd wat emotioneler met het afscheidslied. Groep 8 besefte, dat dit echt de laatste keer was op de Jenaplan.