Op de A27 werd zaterdagmiddag (12:30 uur) het kenteken van een gestolen auto herkend door een ANPR-camera (Automatic NumberPlate Recognition). De auto was was dezelfde morgen gestolen in Utrecht.

Meerdere politievoertuigen zette de achtervolging in en wisten de wagen in Boven-Hardinxveld tot stoppen te dwingen. De bestuurder vluchtte de wijk in. Hij werd even later aangetroffen in de Rembrandtstraat waar hij zich probeerde te verstoppen in een schuur. Daar werd hij aangehouden.

De man (36 jaar uit Utrecht) bleek een waslijst van criminele activiteiten op zijn naam te hebben. Op de plaats in Utrecht waar hij de auto gestolen had, werd, vermoedelijk door hem, een andere gestolen auto achtergelaten die zaterdag in Vleuten werd gestolen bij een woninginbraak.

De recherche heeft nu de zaak in onderzoek. De man wordt verdacht van diefstal van twee auto’s, een woning woninginbraak, insluiping in een woning en een winkeldiefstal.

Politie zoekt eigenaar Volkswagen Lupo

De politie is nog op zoek naar de bestuurder van een zwarte Volkswagen Lupo, waarvan tijdens de achtervolging de spiegel is geraakt. Bent u de eigenaar van deze Volkswagen, bel dan met de politie via 0900-8844.