2e competitiezege voor SVW’

(Verslag & foto’s: Patrick Sleeuwenhoek)

SVW was vanmiddag heer en meester in Schoonhoven. Na 90 minuten stond dan ook de 0-4 eindstand op het scorebord. Het enige kritische puntje is dat de wedstrijd al veel eerder beslist had moeten zijn.

De streepjes hadden vanaf het begin aan af al de controle in Schoonhoven. De eerste mogelijkheid was voor spits Gino Dix maar zijn schot ging net voorlangs. In de 19e minuut nam SVW wel de leiding. Ahmed Kelifa snelde langs zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd door Mounir el Ouazizi hoog achter doelman Ray Brouwer geknald: 0-1
In het vervolg van de eerste helft creëerde SVW voldoende ruimte voor zichzelf maar ontbrak het aan de laatste verfijnde eindpass waardoor het ging rusten met een 0-1 ruststand.

Direct na de rust had het al beslist kunnen zijn maar de kopbal van Hicham Farhou ging net over de lat heen. In de 53e minuut was ook Ahmed Kelifa dicht bij de 2e treffer met zijn hoofd maar ook zijn inzet ging over.
Op het uur het eerste ‘gevaar’ namens de thuisploeg maar het afstandsschot van Arie Versluijs mocht geen naam hebben. Twintig minuten voor tijd besliste SVW eindelijk het duel. Gino Dix frommelde zich in de zestienmeter vrij en schoot in de korte hoek raak: 0-2.
Hierna werden de ruimtes groter en groter en de streepjes voetbalde zich frank en vrij door de verdediging heen. Mounir el Ouazizi benutte een vrije trap net buiten de zestien door in de korte hoek binnen te schuiven: 0-3.
Spits Gino Dix zette vlak voor tijd zijn teller op twee doelpunten. Na een lange crossbal van Naser el Mousati faalde Dix één op één niet met doelman Brouwer: 0-4.

Volgende week speelt SVW weer een thuiswedstrijd. Dan komt de Alblas naar Sportpark Molenburg. Aftrap voor dat duel is om 15:00 uur.

Schoonhoven – SVW 0-4 (0-1)
19’ 0-1 Mounir el Ouazizi
70’ 0-2 Gino Dix
85’ 0-3 Mounir el Ouazizi
88′ 0-4 Gino Dix