Opnieuw stond een duel tussen Jaco Vonk en Henk Boot als smaakmaker van de avond op het programma. Natuurlijk was het de vraag of Jaco zijn formidabele 100% score intact zou kunnen houden. Vanzelfsprekend was er Henk veel aan gelegen om dat te voorkomen. Jaco probeerde initiatief op de koningsvleugel te ontwikkelen, maar Henk kwam tot de tegenstoot d5-d4 in het centrum waardoor hij op de mooie lange diagonaal h1-a8 dame en loper richting Jaco’s koning kon richten. Jaco doorzag de kleine dreiginkjes en reageerde adequaat. Zelf probeerde hij zijn torens via de 3e lijn te activeren, maar één ervan werd op de b-lijn geruild en Henk sloot met a5-a4 de toegang voor de 2e toren naar de b-lijn af. Rond de 40e zet was een toren-paard eindspel ontstaan, waarin Henk zich wat minder senang voelde. Hij had in zijn geheugen nog een aantal nederlagen zitten van partijen waarin Jaco in het eindspel net wat handiger manoevreerde en Henk met lege handen achterbleef. Overigens was de stelling volgens de computer de gehele tijd in evenwicht gebleven. Henk leek wel tevreden met remise en speelde zijn paard wat heen en weer, maar overzag in de laatste fase tweemaal een nogelijkheid om voordeel te bereiken. Met weinig tijd op de klok offerde hij een stuk tegen 2-3 pionnen! Het zag er zeker met Jaco’s geringe hoeveelheid tijd en zijn niet goed samen werkende stukken kansrijk uit voor Henk. Maar Jaco vond met zijn zeer beperkte tijd nog kans tot een tegenoffer! Henk was hierdoor verbluft en na aannemen van beide offers resteerde een toreneindspel, waarin Henk wel een pionnetje meer had, maar Jaco eeuwig schaak kon geven. André van Wingerden speelde tegen Eddy Korevaar, waarbij van de ene opening moeiteloos werd overgaan op een andere opening. Na het ver oprukken van witte pionnen op de koningsvleugel kreeg Eddy een mooie positie op f5 voor zijn paard. Toen André het op de damevleugel niet goed speelde kreeg Eddy materieel voordeel (kwaliteit) en kon de witte paarden met een penning binden door zijn ene toren op a3 te posteren. Ook de tweede toren werd er bij gehaald via een late rokade (na de 20e zet). Toen ook de zwarte dame de gaten in de witte koningsstelling ging opzoeken, resulteerde meerdere matdreigingen en moest André zijn nederlaag wel erkennen.

Louis Rutgers en Hans Karelse speelden een interessante partij. De strijd concentreerde zich rond het centrum. Na verloop van tijd bleek dat Hans de bovenliggende partij was. Hij won een pion, weliswaar een dubbelpion, maar deze pionnen bestreken heel wat velden. Ook de andere stukken van Hans stonden inmiddels beter opgesteld dan die van Louis, zodat Hans met de eer ging strijken. Tony Else ging onderuit tegen Bram Capelle. Bram organiseerde dreigingen via een open h-lijn, maar de beslissing viel aan de andere kant van het bord waar Bram de stelling van Tony binnenviel. Bert van Hees kreeg op de koningsvleugel ruimtelijk voordeel tegen Rob van Driel. Na verloop van tijd won de aanval van Bert aan kracht en had hij een dame tegen een toren en een stuk. Omdat de stukken van Bert krachtig samenwerkten en dat bij Rob niet lukte kon Bert een mooie mataanval opzetten en won de partij. Henry Houweling ging door met zijn mooie serie. Na een rustige opening kwam hij beter te staan tegen Huig Visser. Ook Huig werd aan de zegekar gebonden.

Het eerste KNSB-team speelde zaterdag tegen Promotie 2 uit Zoetermeer dat trots op de 2e plaats stond en alleen had verloren van kampioen Erasmus uit Rotterdam. Ons team was volledig en na rustige remises van Jeroen Brandsma, Roelof Stienstra en Henk Boot. Daarna kwamen er overwinningen van Tony Else, Tim Schakel, Hans Karelse en Jaco Vonk en het slotakkoord was voor Eddy Korevaar die in een marathonpartij van ruim 100 zetten remise uit het vuur sleepte. Een klinkende 6-2 overwinning, waarbij overigens vrouwe Fortuna deze middag opzichtig de kant van De Giessen en Linge had gekozen.