In de meivakantie vindt het 10-jarig bestaan van Familiedagen in Gorinchem plaats. De familiebeurs lanceert speciaal voor deze extra lente-editie een nieuw Food & Familyplein. Verder is het podiumprogramma definitief met onder andere samenzang van Vaderlandselieders, een Oranjequiz en optredens van Kinderkoor De Kleine Lofstem uit Geldermalsen. Bovendien is voor deze jubileumeditie het animatieprogramma voor kinderen uitgebreider dan ooit.

Een grote publiekstrekker van Familiedagen is het podiumprogramma. Voor deze lente-editie op dinsdag 30 april en woensdag 1 mei 2019 pakt de organisatie flink uit. De Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) houdt elke dag een ‘oranjequiz’ in combinatie met samenzang van Vaderlandseliederen, er zijn optredens van Kinderkoor De Kleine Lofstem onder leiding van Warno Ruting en er zijn presentaties van Kleuradvies Uniek met Stijl over ‘Welke kleur past het best bij u?’. Daarnaast nemen jonge ondernemers van het Hoornbeeck College het podium om de strijd met elkaar aan te gaan over wie de beste pitch geeft aan het publiek.

Nieuw op Familiedagen is het Food & Family Plein. Hier staan diverse ambachtelijke foodspecialisten klaar voor de bezoekers om van alles te vertellen over hun passie. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse workshops, demonstraties en proeverijen, zoals lente schnitt decoreren, chocolade bonbons maken, cupcakes decoreren, bierproeverij en worst maken. Belangstellenden dienen vooraf een workshopticket te kopen via de website van Familiedagen Gorinchem.

Het animatieprogramma voor kinderen is speciaal voor deze jubileumeditie uitgebreider dan ooit. Kinderen kunnen op de fiets een uitdagend mountainbikeparcours afleggen, klauteren op een klimmuur, pijl-en-boog schieten of een toren bouwen van bamboe. Ook aan de volwassenen is gedacht met diverse spellen als speedminton en een voetbalspel met snelheidsmeter. Daarnaast zijn er rustigere activiteiten op het animatieplein, zoals diverse knutselactiviteiten en een VR Experience van Stichting HVC. Bovendien is er een speelplein met springkussens aanwezig.

Voor het tweede jaar op rij is er een Kennislokaal op Familiedagen Gorinchem waar inspirerende lezingen en workshops worden aangeboden. Zo is er een presentatie van Kliksafe over ‘Veilig Online in 2019’ en ‘Ontwikkelingen in het Filter’, Van Dam Loopbegeleiding gaat in op welke baan het beste bij de bezoeker past en Ebenezer Operatie Exodus vertelt meer over ‘Een volk komt thuis’: Joden die uit de hele wereld terugkeren naar het beloofde land Israël.

Familiedagen viert dit jaar haar 10-jarig bestaan met een extra lente-editie in Gorinchem. De familiebeurs die zich richt op de gereformeerde gezindte vindt plaats in de meivakantie: dinsdag 30 april en woensdag 1 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Net als tijdens eerdere edities staat tijdens de lente-editie het dagje uit voor de hele familie centraal met volop mogelijkheden om te winkelen, een uitgebreid programma en het all inclusive horecaconcept. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.familiedagen.nu.