Lente in Hartje Gorinchem

Zaterdag 13 april werd de komst van de lente gevierd in Hartje Gorcum. Een wel nog wat koude lente, vooral als het zonnetje verdween.

Het talrijke winkelende publiek liet zich echter niet weerhouden om van de gezelligheid in de stad te genieten. In de winkelstraten stonden kraampjes met voorjaarsacties en traktaties. Voor de kinderen was er gratis popcorn en heerlijke suikerspin.

Voor de kinderen liep Stadsomroeper Roy Grünewald en zijn hulp-trompetter als een soort ratenvanger door de stad met een bonte stoet kinderen achter zich aan. Wandelend door de winkelstraten kon men eveneens een straattheater, steltlopers, bloemen uitdelende meisjes of een goochelaar tegen komen.

Op de Langendijk liet Anja Rietveld zien hoe goed een groepje leerlingen van haar dansschool de pasjes al goed wisten te demonstreren.

Ook kon men oog in oog komen te staan met een rokende en fluitende oude brandweer stoomspuit.

Aan het einde van de dag werd het kouder en trok men naar huis. Hartje Gorcum kan toch terugkijken op een geslaagde dag.