Via een life-stream verbinding is op donderdag 18 april, 18.00 uur, de negende editie van The Passion live te volgen op een groot scherm in het Huis voor Iedereen bij de Koepelkerk in Arkel. De Protestante Kerk van Arkel heeft gekozen voor deze presentatie op Witte Donderdag omdat samen kijken naar dit evenement een bijzondere beleving is. The Passion wordt dit jaar gehouden in de binnenstad van Dordrecht.

The Passion vertelt over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken met moderne liederen de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. De verslaggever loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de stad draagt.

De kerkdienst op Witte Donderdag is de eerste dienst die gehouden wordt in de aanloop naar Pasen. Ook op Goede vrijdag (19.30 uur) en op Stille Zaterdag (22.00 uur) zijn er diensten in de Koepelkerk.